Čega se muškarci boje, a ne žele priznati?

Žene bi ponekad dale sve da doznaju što točno muškarci misle, a iako su svi individue za sebe, neka istraživanja otkrila su što im se mota po glavi kad su odnosi i veze u pitanju.

 

1. Izjavljivanje ljubavi je komplicirano

Dok neki muškarci izjavljuju ljubav prerano jer misle da će zbog toga biti više seksa, drugi to ne mogu izgovoriti. Umjesto riječima, ljubav radije pokazuju djelima. Savjetnica s dvadesetogodišnjim iskustvom, Irina Firstein, naglašava da trebate obratiti pažnju jer takva djela vrijede puno više od riječi.

 

2. Strah od obaveze

Muškarci često ne analiziraju stvari detaljno kao žene pa ponekad ni ne shvate da je veza došla na višu razinu. Neki se čak osjećaju nelagodno u ozbiljnoj vezi iako im je zapravo dobro. Svi ti osjećaji jednostavno ih ponekad natjeraju da povuku kočnicu jer su iznenađeni time dokle su došli.

 

3. Strah od seksualnog neuspjeha

Muškarci puno razmišljaju o seksu, ali jednako tako i puno strahuju od neuspjeha. Ako su ikada imali problema u krevetu, a većina je barem jednom bila u toj situaciji, frustracije se mogu nakupljati do potpune disfunkcije. Neki će čak radije izbjegavati seks nego otvoreno razgovarati s partnericom.

 

4. Nisu presretni zbog monogamnog sustava

‘Sloboda, a posebno seksualna sloboda, i ostale inačice obično su važnije muškarcima nego ženama’, kaže Firstein i dodaje da mnogi oženjeni muškarci osjećaju da vole svoje žene, ali istovremeno nemaju problema s varanjem. To je samo seks, kažu. Ta razlika između muškaraca i žena može biti jedan od najvažnijih faktora koji negativno utječu na kvalitetu veze i rastavu na kraju.

 

5. Inicirajte seks

Muškarci će uvijek biti zagrijaniji za seks od većine žena, ali s vremenom im odbijanje i razni izgovori postanu velika frustracija. Stoga bi rado htjeli da njihova ljepša polovica uloži malo više truda i povede akciju u krevetu. Također, jedno je istraživanje pokazalo da je izmjenjivanje nježnosti važnije muškarcima nego ženama.

 

6. Depresija

Depresija jednako pogađa oba spola, pa čak i najveće mačo muškarce. Jedna je studija pokazala da je kod muškaraca velik problem to što se teško otvaraju i nerado razgovaraju o problemima. Umjesto toga drže sve u sebi, izbjegavaju seks, premoreni su i često posežu za alkoholom. Depresija je jedna od najopasnijih tajni koju muškarci mogu skrivati od žene i okoline. Mislite li da netko ima taj problem, pokušajte sve da dođe do rješenja.

 

7. Boje se vlastitih osjećaja

Koliko god se trudili, teško se nose s vlastitim osjećajima, a još teže ih dijele s partnericama. Firsten kaže da su muškarci naučeni sami rješavati svoje probleme te će svoje osjećaje radije izraziti djelima. Dobra je vijest u svemu tome da oni imaju osjećaje, ali rijetki su trenuci kada će ih samoinicijativno izraziti pa nemojte biti prezahtjevni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...