Čitatelji odabrali: most bi trebao nositi ime Ante Gotovine

U protekla dva mjeseca pitali smo vas koje bi ime trebao nositi jedan jedini zadarski most. Nakon što smo mjesec dana sakupljali prijedloge te nakon mjesec dana glasovanja između deset najčešće predloženih, jučer smo zaključili glasovanje.

Između prijedloga, tako su se našli nazivi poput “Most biser Jadrana”, “Most slobode”, “Most hrvatskih heroja”, “Jadranski most” ili pak “Most uzdaha”. Svi ovi prijedlozi, između više od tisuću pristiglih glasova, imali su manje od dvadeset.

Treći po broju osvojenih glasova je naziv “Most Krešimira Ćosića”, dok je na drugom mjestu po broju glasova naziv “Most susreta”.

Uvjerljivo prvi po prikupljenim glasovima, dakle, onim na Facebook stranici Antene Zadar kao i na portalu je naziv “Most Ante Gotovine“, koji je ukupno prikupio visokih 552 glasa.

Dakle, evidentno je kako su čitatelji, sudjelujući u anketi Antene Zadar, izrazili svoju želju da se mostu, koji spaja Poluotok s Obalom kneza Branimira, nadjene ime “Most Ante Gotovine”.

Kako je to i dogovoreno s gradonačelnikom Zvonimirom Vrančićem, ovaj naziv redakcija Antene Zadar uputit će Gradskom vijeću u obliku inicijative građana za dodjelom imena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...