Dačić: “Problemi jedino s Hrvatskom”

Srbijanski premijer Ivica Dačić ocijenio je da regionalna suradnja Srbije nikad nije bila bolja, ali je istaknuo kako ‘postoji problem s Hrvatskom’ i sugerirao da se na tom planu nešto mora promijeniti.

‘Trebalo bi nešto učiniti i spriječiti da taj led, kako sam ga figurativno nazvao, postane toliko debeo da se ne može lako otopiti’, rekao je Dačić novinarima u Beogradu i istaknuo kako, bez obzira na sve razlike i različita stajališta, odnosi između Srbije i Hrvatske moraju postojati.

Dačić je podsjetio da je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić bio u posjetu Makedoniji, Mađarskoj i Grčkoj, a da je on bio u Bosni i Hercegovini i Sloveniji, te da ‘postoji inicijativa’ da se susretne i s premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

Ivica Dačić sličnu je izjavu dao i krajem studenog, rekavši nakon sastanka sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika SAD-a Philipom Reekerom da ‘treba otopiti led’ i naći rješenja za normaliziranje odnosa između Beograda i Zagreba.

‘Ne smijemo dopustiti da taj led u odnosima postaje sve deblji. Treba naći rješenje za neku vrstu normalizacije odnosa s Hrvatskom’, ocijenio je tada Dačić i podsjetio da se, tijekom nedavnog posjeta kosovskog premijera Hashima Thacija Zagrebu, premijer Milanović ponudio da posreduje u dijalogu Beograda i Prištine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...