NIJE SVIMA KRIZA

Dijele božićnice od 1.000 do čak 8.200 kuna

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Bez božićnice ove godine ostaju državne i javne službe, državnim poduzećima zabranjeno je isplatiti ih čak i kad je riječ o dobitašima. I brojne privatne tvrtke u problemima na takvu vrstu radosti na kraju godine ne mogu niti misliti. Ipak, ima poslodavaca koji će sa svojim radnicima podijeliti božićnice.

Tradicionalno poželjan poslodavac, dm svoje će radnike i ovog Božića razveseliti, kažu, stimulacijom u visini bruto plaće, a dobivaju i poklon-bon za djecu. Kako prosječna neto plaća prodavača ondje iznosi 8.200 kuna, dm-ovce blagdanski troškovi neće zabrinuti.

Zaposleni u Hrvatskom telekomu primit će po 2.500 kuna božićnice, a oni koji imaju djecu do 15 godina i dar za svako dijete u iznosu od 600 kuna. Mlinarovo pekarsko carstvo svakom će radniku dodijeliti 2.300 kuna, a djetetu tog radnika po 400 kuna. Skromnije je u Klari – 400 kuna po radniku, kao i za djecu, piše Večernji list.

Ne izostaju darovi za djecu

Plivin kolektivni ugovor donijet će zaposlenima 2.000 kuna bruto božićnice i 600 kuna dara za djecu. I koncern Agrokor slijedom kolektivnog ugovora zaposlenima će isplatiti po 1.500 kuna te dar za djecu 600 kuna. Jednako je i za radnike Coca-Cole, ti su iznosi njima već isplaćeni s plaćom za studeni.

Mercatorovi pak zaposlenici i ove će godine dobiti prigodne poklon-pakete. U Zagrebačkoj banci božićnica iznosi 1.500 kuna, a dar za djecu je 500 kuna – isplata će biti djelomično u bonovima.

PBZ je svojima namijenila, kao i lani, po 1.000 kuna božićnice – 600 kuna gotovine i 400 kuna u bonovima. U INA-i će ova vrsta nagrade radnicima iznositi neto tisuću kuna te 600 kuna po djetetu.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar