Dijele božićnice od 1.000 do čak 8.200 kuna

Bez božićnice ove godine ostaju državne i javne službe, državnim poduzećima zabranjeno je isplatiti ih čak i kad je riječ o dobitašima. I brojne privatne tvrtke u problemima na takvu vrstu radosti na kraju godine ne mogu niti misliti. Ipak, ima poslodavaca koji će sa svojim radnicima podijeliti božićnice.

Tradicionalno poželjan poslodavac, dm svoje će radnike i ovog Božića razveseliti, kažu, stimulacijom u visini bruto plaće, a dobivaju i poklon-bon za djecu. Kako prosječna neto plaća prodavača ondje iznosi 8.200 kuna, dm-ovce blagdanski troškovi neće zabrinuti.

Zaposleni u Hrvatskom telekomu primit će po 2.500 kuna božićnice, a oni koji imaju djecu do 15 godina i dar za svako dijete u iznosu od 600 kuna. Mlinarovo pekarsko carstvo svakom će radniku dodijeliti 2.300 kuna, a djetetu tog radnika po 400 kuna. Skromnije je u Klari – 400 kuna po radniku, kao i za djecu, piše Večernji list.

Ne izostaju darovi za djecu

Plivin kolektivni ugovor donijet će zaposlenima 2.000 kuna bruto božićnice i 600 kuna dara za djecu. I koncern Agrokor slijedom kolektivnog ugovora zaposlenima će isplatiti po 1.500 kuna te dar za djecu 600 kuna. Jednako je i za radnike Coca-Cole, ti su iznosi njima već isplaćeni s plaćom za studeni.

Mercatorovi pak zaposlenici i ove će godine dobiti prigodne poklon-pakete. U Zagrebačkoj banci božićnica iznosi 1.500 kuna, a dar za djecu je 500 kuna – isplata će biti djelomično u bonovima.

PBZ je svojima namijenila, kao i lani, po 1.000 kuna božićnice – 600 kuna gotovine i 400 kuna u bonovima. U INA-i će ova vrsta nagrade radnicima iznositi neto tisuću kuna te 600 kuna po djetetu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...