Festival trica u Jazinama

Niti 14 pogođenih trica nije košarkašima Metkovića bilo dovoljno za više od časnog poraza u 9. kolu A2 lige –jug nakon kojega košarkaši Sonik Puntamike ostaju na čelu ljestvice, bez izgubljene utakmice.

Ako vrijedi ona stara da dobre momčadi dobivaju i kada ne igraju dobro onda trener Marko Žorž može mirno spavati, jer njegovi momci nisu odigrali dobro ali nisu za to „kažnjeni“.

Da je subotnji trijumf nad prvoligašem iz Križevaca ostavio traga na momčadi Sonika vidjelo se već od početka utakmice. Nakon boljeg otvaranja domaćina uslijedila je nevjerojatna serija od čak 6 trica gostiju koji su samo u toj prvoj četvrtini imali malo rezultatske nade .

Niti druga četvrtina ne donosi pomak u igri Sonika no rezultat od 55:36 na kraju poluvremena sugerira da iznenađenja neće biti, ponajviše zahvaljujući raspoloženom kapetanu Gligori koji u prvom poluvremenu zabija 18 koševa.

Kako stvari ne bi u drugom poluvremenu izmakle kontroli potrudili su se Petani i mladi Jure Dražović te je Sonik je mirno priveo utakmicu kraju. Pred košarkašima Sonik Puntamike sada je utakmica 2. kola Kupa Krešimira Ćosića koja se igra ove subote u 15 sati u Jazinama protiv A1 ligaša Kvarnera, momčadi s vrha tablice sastavljene od vrsnih igrača, a nama svakako najpoznatija imena iz njihova rostera su Jure Škifić koji je do prije dvije sezone igrao upravo Za Puntamičane , te Ivica Radić i Ante Smolić bivši košarkaši Zadra.

KK SONIK PUNTAMIKA – KK METKOVIĆ 92: 72

(29:22 , 26:14 , 18:15 , 19:21 )

Zadar, dvorana Jazine.

Gledatelja: 100

Suci Bencun i Nekić (oba Zadar)

KK Sonik Puntamika: Anđelić, Ivanić 2 , Gligora 24 , Bulić 13 , Marin 2, Petani 15 , J. Dražović 20 , Šoba, Škara 13, Marčev 3 , Zagorac.

Trener: Marko Žorž

KK Metković: Brčić 3 , Marin 26 , Kušt 5 , Karakaš 10 , Habul 1 , Dominiković 6 , Matić 17 , Grbavac , Vuletić 2 , Bušić, Ramić 2

Trener-igrač: Pero Ramić

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...