Gdje su se to susreli Nikolić i Milanović?

Izjava predsjednika Srbije Tomislava Nikolića u intervjuu agenciji Beta da se s premijerom Hrvatske Zoranom Milanoviće susreo u Rio de Janeiru izazvala je veliku pozornost i polučila regiranje iz ureda hrvatskog premijera da su se njih dvojica, zapravo, susrela u New Yorku.

Nikolić je, naime, u intervjuu agenciji Beta rekao kako se susreo s predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem u Londonu, s hrvatskim premijerom u Rio de Janeiru, a s članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem u New Yorku. U razgovoru za Radio-televiziju Srbije srbijanski je predsjednik, pak, govoreći o sastancima s Josipovićem, Milanovićem i Izetbegovićem naveo točna mjesta susreta – London i New York.

“Gospodin (Ivo) Josipović i ja smo u Londonu sat vremena razgovarali na prijamu kod kraljice, veoma srdačno, sa (Zoranom) Milanovićem u New Yorku, s (Bakirom) Izetbegovićem u New Yorku”, izjavio je Nikolić u programu Radio-televizije Srbije.

Hrvatski premijer Milanović i srbijanski predsjednik Nikolić sreli su se u New Yorku na prijamu za šefove izaslanstava koje je organizirao glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pred zasjedanje Opće skupštine UN-a, kazano je Hini u hrvatskoj vladi.

Kako je Hini rečeno iz ureda hrvatskog predsjednika, Nikolić se s Josipovićem sreo u Londonu ali se ne može govoriti o razgovorima o političkim temama, a kamoli o sat vremena razgovora, kako je Nikolić naveo u intervjuu za Betu, jer su samo formalno razmijenili pozdrave.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...