Grad i gradske tvrtke bez božićnica, Županija i neke općine još nisu odlučili

Ekonomska situacija u zemlji kao i loše stanje proračuna gradova i općina, ove godine odrazit će se i na isplatu božićnica. Situacija u državnim i gradskim tvrtkama kud i kamo je lošija nego u privatnom sektoru, pa će tako, primjerice, djelatnici Grada Zadra ove godine ostati uskraćeni za božićnice.

Gradske tvrtke prema naputku iz Grada, trebale bi također preskočiti isplatu božićnica, što su nam redom potvrdili i direktori istih. Tako Višnjik ove godine zbog lošeg ekonomskog stanja nije ni razmišljao o isplati istih, doznajemo od Dina Baila. Ista situacija je i u Liburniji, koja božićnice ne isplaćuje ni ove godine.

Odvodnja nikada nije isplaćivala božićnice, pa neće ni ove godine, rekao nam je direktor Grgo Peronja. Isti, niječni odgovor, dobili smo i od direktora Nasada i Obala i lučica, Grdovića i Duke.

Ni situacija u općinama nije znatno drugačija. Tako općina Starigrad, primjerice, još ne zna hoće li isplatiti božićnice, doznajemo od načelnika Ramića.

Ako ih Županija isplati, isplatiti ćemo i mi. Do sada smo se ravnali po njima, pa ćemo isto napraviti i ove godine. Iako, da budem iskren, nismo ni onda sto postotno sigurni, ali ćemo se potruditi, rekao nam je Ramić.

Općina Sukošan ove godine neće isplatiti božićnice, rekao nam je Ante Martinac. Ista je situacija i s ostalim općinama diljem županije, kojima stanje općinskih računa onemogućava isplatu.

Odluka o isplati božićnica u Zadarskoj županiji još nije donesena jer ista ovisi o odluci na državnoj razini, što bi značilo ako većina državnih dužnosnika dobije božićnice, dobit će ih i zaposlenici županije.

Iako je proračun stabilan i novaca ima, odluka ovisi o državi, no čini mi se kako ni oni neće isplatiti božićnicu, izjavila je Vlatka Vučić Marasović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...