Hotel Zagreb do ljeta u funkciji

Jedno od pitanja s aktualnog sata 37. sjednice Gradskog vijeća odnosilo se na uređenje prvog zadarskog hotela. Željka Mikina, potpredsjednika Županijske organizacije SDP-a Zadarske županije,  zanimalo je što Grad namjerava učiniti kako bi se kvaliteta zadarske turističke ponude podigla, u čemu bi uveliko pomoglo uređenje hotela Zagreb.

–  Hotel Zagreb definitivno je “šaka u oko”. Vlasnika, gospodina Miletića, trebalo bi se prisiliti da ga uredi ili izvoli dati. To nije njegova djedovina ni prčija, već dio zadarske rive. Postoji li osmišljen projekt oživljavanja Poluotoka, pitaoje Mikin.

Ukazao je na Trogir, koji je s razvijenim urbanim turizmom, smatra, grad primjer Zadru i njegovim vlastima, što je isprovociralo gradonačelnika Zvonimira Vrančića.

– Nije Trogir najbolji, nego Zadar! Grad Zadar je organizacijski i financijski, preko Turističke zajednice, sudjelovao sa Zračnom lukom Zadar u uvođenju novih linija i dovođenju takvih gostiju u sezoni, predsezoni i posezoni. Vrlo mi je drago da su poduzetnici prepoznali priliku i upustili se u izgradnju i uređenje apartmana. I mi smo ih na to poticali. Slažem s onim što ste rekli za hotel Zagreb čije je uređenje naprosto kulturološka potreba. Razgovarao sam s vlasnikom prije tri dana. Kreće s uređenjem bez nadogradnje. Uputili smo ih da s idejnim planom prvo dobiju dozvolu konzervatora i obrate se potom nama, rekao je Vrančić.

Izrazio je nadu da će  jedan dio hotela biti u funkciji već do početka ljeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...