Hrvatska pod snježnim pokrivačem

Snijeg je jučer zabijelio Hrvatsku, a još uvijek pada u Gorskom kotaru i Slavoniji. Sinoć je padao i u Zagrebu te je stvoren tanak snježni prekrivač.

Najviše snijega noćas je palo u Gorskom kotaru i na Sljemenu. U Čabru su zabilježena 24 centimetara novog snijega, na Sljemenu 20. Najdeblji snježni pokrivač je na Zavižanu, 80 centimetara, a slijede Begovo Razdolje sa 64 centimetara, Sljeme s 34 te Delnice i Čabar s dva centimetra manje.

Snijeg danas ne bi trebao padati, a neće ga biti ni sutra. Kako navode prognostičari, nove snježne padaline mogu se očekivati tek u subotu. Temperatura u Zagrebu bit će iznimno niska, a spuštat će se i do -4 °C. Najveće dnevne temperature ovoga tjedna u Zagrebu neće prelaziti 5 stupnjeva.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju da se u Gorskom kotaru i Lici, iznad 500 metara nadmorske visine, tijekom noći očekuje stvaranje novog snježnog pokrivača, ponegdje i većeg od 10 centimetara. U noći su podno Velebita mogući jaki udari bure. Sutra se pak u Dalmaciji očekuje jak sjeverozapadnjak, a mogući su i olujni udari. Temperatura na Jadranu od 6 do 11 °C.

Iz Hrvatskog autokluba upozoravaju vozače na mokre i skliske kolnike u većem dijelu Hrvatske. Zimski uvjeti proglašeni su na većini cesta u Gorskom kotaru, dok su u Lici ukinuti na većini cesta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...