Humanitarne akcija “Božićni dar i njima”

Humanitarna akcija koja se pod nazivom “Božićni dar i njima”, u gradu Biogradu uspješno provodi godinama, održava se i ove godine. Njezini organizatori i promotori su – Gradsko društvo Crvenog križa, Program “Pomoć u kući starijim osobama”, Društvo Naša djeca, Matica umirovljenika i Udruga Nada Biograd na moru, a sve dakako pod pokroviteljstvom Grada Biograda.

Sponzorskim donacijama i zajedničkim nastupima ovih predblagdanskih dana na brojnim mjestima nastoji se prikupiti što više sredstava za nemoćne, bolesne ili jednostavno osobe u potrebi. Ove godine u trgovačkom centru Bure Comerc postavljena je posebna košara u koju građani prilikom kupovine mogu ubaciti bilo koji od kupljenih artikala iz trgovine. Sve što se dobije nekome će itekako dobro doći kazale su nam ove vrijedne humanitarke. Uz redovito sudjelovanje na Božićnom sajmu, one su upriličile i posebne prodajne štandove pa je tako jedan od njih protekle subote postavljen upravo u Bure Centru.

Tako su se pod motom “Božićni dar i njima”, prodavale božićne zvijezde, slastice aranžmani i drugi prigodni predmeti. Uz odrasle posebnu pozornost privukli su i najmlađi, točnije članovi Društva Naša Djeca sa svojim voditeljicama, koji su također prodavali ukrase, a koji su njihovih ruku djelo jer su ih izradili sami u školskim kreativnim radionicama, a istom su prigodom za posjetitelje u centru izveli i prigodan igrokaz.

Slične prodajne akcije za potrebite, održati će se još u dva navrata do Božića i to na otvorenom prostoru 21. i 22. prosinca na Trgu Franje Tuđmana u prijepodnevnim satima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...