Iran poziva Ameriku da prebroji svoje letjelice

Iranski vojni dužnosnik preporučio je u srijedu SAD-u da “prebroji svoje bespilotne letjelice”, nakon što je Washington opovrgao da je izgubio jednu letjelicu, za koju je Teheran u utorak objavio da ju je zarobio u promatračkoj misiji blizu iranskih obala Perzijskog zaljeva.

‘Preporučam američkom zapovjedniku da prebroji točno svoje letjelice’, ironično je rekao general Ramezan Šarif, glasnogovornik Čuvara revolucije.

Elitna postrojba iranskih snaga, odgovorna za sigurnost pomorskih granica u Perzijskom zaljevu, objavila je u utorak da je nedavno uspjela skrenuti i natjerati na slijetanje u Iranu malu bespilotnu letjelicu za taktično promatranje ScanEagle, koju američka mornarica koristi za promatračke misije duž iranskih obala.

Iranska televizija prikazala je snimke te svijetlosive letjelice raspona tri metra bez posebnih znakova koja se činila u dobru stanju.

Američka mornarica opovrgla je da je izgubila bespilotnu letjelicu zadnjih mjeseci, dok je Bijela kuća objavila da nema ‘nikakvog dokaza’ za takav događaj.

‘Amerikanci ne žele priznati poraz ali morat će prije ili kasnije priznati da su izgubili jednu letjelicu’, izjavio je general Šarif.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...