Ispite za nećakinju kupovao i jedan ministar

Umjesto hvatanja u mrežu puno većeg broja korumpiranih profesora u aferi Index, istraga trgovine ispitima na Medicinskom fakultetu svedena je na samo tri izolirana slučaja, ekskluzivno donosi Jutarnji list, uz napomenu kako je tomu kumovao u međuvremenu uhićeni Marko Svalina iz policijskog USKOK-a odajući obuhvaćenim osobama da se protiv njih provode tajne mjere praćenja i prisluškivanja.

Zbog prodaje ispita uhićen je tek izvanredni profesor Zlatko Kelović, nekoliko njegovih suradnika s Medicinskog fakulteta u Zagrebu te osobe koje su posredovale i kupovale ispite. Među njima je, podsjeća Jutarnji list, i kirurg Božo Lončar, suprug donedavne zamjenice glavnog državnog odvjetnika, Višnje Lončar. Upravo je njima policajac Marko Svalina dojavio da su pod tajnim mjerama.

Već iz podataka prikupljenih prije nego što se doznalo za tajne mjere, prisluškivanja telefona te audio i videonadzora tajno postavljenog u kabinete pojedinih profesora moglo se zaključiti kako je trgovanje ispitima bilo puno raširenije. Tako su čak snimljene i scene spolnog odnosa jednog profesora i studentice, no nije se moglo utvrditi je li na taj način neidentificirana studentica prošla ispit.

Snimljen je i razgovor u kojemu prvoosumnjičeni Zlatko Kelović govori kako je sređivao ispit za nećakinju jednog ministra, no bez konkretnih dokaza nekoliko osoba koje su bile mete USKOK-a ostale su neokrznute.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...