Cestitka_Uskrs

“Isus je bio gay”: Kontroverzni posteri koji propituju spasiteljevu seksualnu orijentaciju

Bliži se Božić, blagdan ljubavi, mira, jedinstva i oprosta. No, mnogi građani Aucklanda u Novom Zelandu, imaju priličnih poteškoća da se unesu u “blagdanski duh”. Razlog njihove problematike kontroverzni su posteri koje je po gradu postavila crkva St. Matthewa i koji proslavu uskrsnuća “spasitelja” tumače na malo drukčiji način od uobičajenog.

“Božić je. Vrijeme da Isus izađe iz ormara”, stoji na znaku pored slike Isusa kao bebe iznad kojeg je nacrtana duga.

Iza ideje postavljanja ovih neobičnih postera stoji velečasni Glynn Cardy koji tvrdi da je na taj način htio “podići vrijednost Isusove čovječnosti”, prenosi Daily Mail. Cardy je dodao kako su posterom pripadnici njegove crkve željeli natjerati građane na razmišljanje o tomu bi li se što u njihovoj vjeri promijenilo da je Isus bio homoseksualac.

“Činjenica je da doista ne znamo što je Isus bio prema seksualnoj orijentaciji. Ako to nekome smeta, samo znači da bi trebao malo bolje poraditi na svojoj vjeri. Homoseksualac ili ne, je li to doista bitno?”, izjavio je Cardy.

Ovo nije prvi put da je Cardy došao na ovakvu ideju tumačenja vjere. Njegovi prošlogodišnji posteri prikazivali su Djevicu Mariju koja je šokirana rezultatima testa na trudnoću kojeg ima u rukama.

No, čini se da će njegova “plemenita” namjera završiti kao uništeni spomenik uzrujanosti kršćanski orijentiranih građana. Doduše, Cardyju to ne smeta previše, jer je njegova slika već postala viralnom, a dosad su je vidjeli i “lajkali” milijuni internet korisnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...