Izjava o A. Merkel koja je izazvala živu polemiku u Njemačkoj

Glavni suparnik Angele Merkel na njemačkim parlamentarnim izborima 2013. socijal-demokrat Peer Steinbrueck izazvao je živu polemiku u Njemačkoj izjavivši da kancelarka koristi prednost što je žena te da posao kancelara nije ‘dovoljno plaćen’.

‘Angela Merkel popularna je jer koristi prednost popularnosti među ženama’, kazao je Steinbrueck u intervjuu objavljenom u nedjelju u Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungu.

‘Velik dio ženskog biračkog tijela cijeni način na koji se odavno afirmirala unutar stranke ali i izvan nje, u Europi. To nije moj nedostatak nego njezina prednost’, kazao je on.

Steinbrueck smatra s druge strane da posao kancelara nije dovoljno plaćen, s obzirom na to ‘što se od njega očekuje i u usporedbi s drugim manje odgovornim i puno bolje plaćenim poslovima’.

‘Praktički svaki direktor štedionice u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji zarađuje više od kancelara’, dodao je Steinbrueck.

Njemački kancelar zarađuje približno 17.000 eura mjesečno.

Po pisanju Der Spiegela, suparnik Angele Merkel ‘niže pogrešne korake jedan za drugim’.

Ispitivanja javnog mnijenja pokazuju da konzervativci Angele Merkel imaju znatnu prednost pred socijalističkom oporbom te njemačka kancelarka ostaje jedan od najpopularnijih političara u zemlji prije izbora 22. rujna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...