Izložba božićnih radova

U prostorijama biogradskog Zavičajnog muzeja postavljena je Božićna izložba ručnih radova i prigodnih blagdanskih detalja, autorice Marije Panđa iz Biograda na Moru.

Ova mlada kreativna djevojka već se niz godina bavi rukotvorinama, a od materijala koji joj se nađu pri ruci, izrađuje najrazličitije oblike praktičnih i ukrasnih predmeta, koje je sada prvi put izložila na uvid široj javnosti. Prilikom otvaranja ove izložbe ravnatelj Zavičajnog muzeja Draženko Samardžić kazao je kako mu je drago što muzej ima priliku omogućiti različitim talentiranim osobama da izađu iz anonimnosti, te pokažu svoje umijeće i kreacije. Stoga zahvaljujem i ovoj mladoj djevojci Mariji Pandža koja je oboružana strpljenjem i uloženim nebrojenim satima rada, stvorila jedan svoj mali kreativni svijet i odlučila nam ga pokazati, te upravo u ovo predblagdansko vrijeme unijeti dašak topline i zajedništva među sve nas, kazao je on.

Ovu izložbu otvorila je vanjska suradnica muzeja prof. Irena Zalović, koja je u svom kraćem osvrtu također istaknula neke od tradicijskih vrijednosti koje valja njegovati i očuvati. Izloženi radovi bez sumnje ukazuju na tradiciju i naslijeđe koje ima budućnost, te je njezina vrijednost utoliko veća i značajnija.

Skromna i samozatajna autorica zahvalila se ukazanoj mogućnosti da izloži svoje radove, a ovom prilikom predstavila je veći dio rukotvorina izrađenih od konca u tehnici kukičanja, a na kojima dominiraju motivi grada Biograda. Izložba će biti će otvorena do konca mjeseca, a budući da je prodajnog karaktera na njoj se mogu kupiti brojni manji ili veći ukrasni predmeti za blagdansko darivanje. Na prigodnom druženju uz otvaranje ove izložbe svoju pjesmu o Božiću pročitala je Radica Vrančić koja završava stihom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...