Izradi, razveseli, pokloni: Ove godine doživi naljepši Božić

Stiglo nam je po mnogima najljepše doba godine. Vjerujemo i da su oni više “ljetni” tipovi pokleknuli pred toplom kućnom atmosferom, mirisom kobasica i kuhanog vina te raznim sadržajima kojima je Zagreb još jednom dokazao da stoji uz bok ostalim europskim metropolama. Donosimo ti nekoliko prijedloga kako da ove dane pretvoriš u pravu Božićnu čaroliju, koji ne uključuju Mariah Carey ili Georgea Michaela.

 

1. “Uradi sam” poklon

Ne umanjujemo vrijednost onog kupljenog u trgovini niti ti predlažemo izradu poklona u rangu stalka za bor, no ponekad su najljepši pokloni oni koje osmisliš i napraviš ti sama. Osim što su unikati, puno govore onima koji ih primaju. Za inspiraciju ti predlažemo web stranicu Marthe Stewart (www.marthastewart.com), gdje ćeš naći apsolutno sve što ljudski mozak može zamisliti – od toga kako napraviti cool božićne čestitke do zlata vrijednih savjeta za najvažniji dan u tvom životu, bilo to tvoje vjenčanje ili prvi ulazak u kuhinju.

 

2. Pomozi

U ovo predblagdansko vrijeme održavaju se mnoge humanitarne akcije za pomoć onima kojima je najpotrebnije. Podrži dobru stvar. Svima nam je teško, ali nekima je još teže. Zato nemoj da lijepe želje za druge ostanu samo na riječima, već pomogni da se one i ostvare. I sjeti se da ponekad samo osmijeh i zagrljaj mogu značiti puno, a ne koštaju ništa.

 

3. Druženje s najdražima

Znamo da ti je u ovim hladnim danima raspoloženje ekvivalentno padu BDP-a i da bi najrađe po cijele dane bila doma ispod tople dekice i degustirala mamine delicije. No, predlažemo ti da objaviš rat takvom raspoloženju (i debljanju) i maksimalno iskoristiš dane koji su pred tobom. Tim više što je grad prepun hvalevrijednih kulturno-zabavnih događaja, koje bi bilo šteta propustiti. Čak se i obična šetnja centrom gradom u večernjim satima ovih dana pretvara u pravi doživljaj.

 

A ako ti ni ovime nismo uspjeli izazvati ama baš nikakvo oduševljenje zimom, onda ćete razveseliti podatak da ljeto službeno počinje za 184 dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...