Jaka bura zatvorila Dalmatinu

Zbog jake bure autocesta A1 između čvorova Maslenica i Gornja Ploča zatvorena je za sav promet, a obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Ukinuti su zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice te zabrana zbog vjetra na dijelu između Delnica i Kikovice.

Na Jadranskoj magistrali (D8) između Senja i Karlobaga zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene još i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu: u Gorskom kotaru na cestama: D3 Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica, D32 Prezid-Delnice i D42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D305 Parg-Čabar, D501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC5032 Crni Lug-Gornje Jelenje,

ŽC5034 Vrbovsko-Kupjak, ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine, ŽC 5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk, te na svim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog.

U Lici: D1 Grabovac-G. Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić, D25 Korenica- Bunić- Lički Osik-Gospić-Karlobag, D42 Saborsko – Poljanak, D52 Špilnik – Korenica, D217 Grabovac- Ličko Petrovo Selo, D218 Bruvno-Dobroselo, D522 Udbina- čvor Gornja Ploča.

Županijska cesta ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje otvorena je samo osobna vozila.

Na svim cestama na području općine Klana te u zaleđu Matulja i Opatije obavezna je zimska oprema.

Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog poplave za sav promet zatvorene su: – D36 Karlovac-Šišljavić u mjestu Koritinja i Pisarovina-Pokupsko kod mjesta Gradec Pokupski, ŽC3156 Mala Gorica- Žažina, ŽC3195 u mjestu Gračanica Šišinečka i ŽC3275 u mjestu Donje Jame.

Na graničnim prijelazima nema čekanja.

U prekidu su katamaranske linije na riječkom području i trajektna linija Sumartin-Makarska. Ostali trajekti i katamarani plove redovito.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...