Je li bolje seksati se ili spavati?

Potpetice ili ravne cipele? Crne ili zelene masline? Dileme s kojima se susreću mnogi konačno su riješili stručnjaci

Tijekom života susrećemo se s brojim dilemama. Naravno, jedno rješenje uvijek je barem malo bolje od drugog. Kako znati koje je to rješenje? U pomoć priskaču stručnjaci koji jako dobro znaju kako riješiti svaku dilemu.

 

Tuširanje ili kupanje?

Pet do deset minuta kupke ili tuširanja dodat će koži potrebnu vlagu, ali namakanje dulje od toga pridonosi zapravo suhoći kože. Nakon dulje kupke, obavezno se namažite mlijekom ili losionom za tijelo. Tuširanje je dakle dobro za kožu, ali i za cirkulaciju posebno ako naizmjenično koristite toplu i hladnu vodu. Odgovor na pitanje je – tuširanje!

 

Dezodorans u spreju, roll-on ili stik?

Dezodorans u spreju može biti malo nezgodan jer šprica i na mjesta gdje ne bi trebao, a pomalo je i pretežak za nošenje u torbi. Roll-on dezodoransi bolje ciljaju željena mjesta, lakši su, ali znaju ostavljati velike mrlje i dugo se suše. Stikovi (odnosno, dezodoransi u kamenu) dobro ciljaju, ne ostavljaju mrlje, a nisu ni teški. Dakle, odgovor na postavljeno pitanje je – stik!

 

Seks ili spavanje?

Nedostatak seksa, i to posebno u dugim vezama, povezan je s depresijom i drugim psihološkim problemima. Rezultira također i neprestanim svađama te izloženosti stresu. I nespavanje može dovesti do zdravstvenih problema, ali za san ćete uvijek prirodno pronaći vremena. Dakle, na pitanje – seks ili spavanje – odgovor je definitivno seks!

 

Potpetice ili ravne cipele?

Naravno, na prvi pogled čini se da je logičan odgovor – cipele. No, istina nije tako jednostavna. Naime, potpuno ravne cipele nisu zdrave, baš kao ni visoke potpetice. I jedne i druge mogu uzrokovati probleme sa stopalima i nogama. Pravo su rješenje potpetice visine od tri do pet centimetara jer su najbolje za zdravlje naših nogu.

 

Voda s mjehurićima ili bez mjehurića?

Iako ima onih koji strahuju da voda s mjehurićima nije zdrava, to ipak nije istina. Prisutni šećer i kiselina u gaziranoj vodi nisu u tolikoj količini da mogu prouzročiti štetu. No, plin iz gazirane vode može uzrokovati nadutost i vjetrove, što pak može dovesti do društvenih neugodnosti. Voda bez mjehurića ne uzrokuje takve probleme, pa je se zato i preporučuje kao bolji izbor.

 

Crne ili zelene masline

Zelene masline su manje zrele od crnih, ali imaju i manje kalorija i masnoća. Deset zelenih maslina sadržava oko 30 kalorija, a deset crnih oko 70. Ako dolaze u maslinovom ulju, onda se kalorijski unos povećava. Dakle, računica je jasna – ako se ne želite udebljati, radije birajte zelene masline.

 

Vino ili džin tonik?

Alkohol definitivno ne ulazi u skupinu preporučenih namirnica, ali ponekad prigodno je dopušteno. A što odabrati – vino ili džin tonik? Džin tonik! To piće sadržava manje kalorija od vina. No, sadržava i neke sastojke koje mamurluk čine još gorim. Ako se možete zadržati na jednom ili dva pića, onda svakako uzmite džin tonik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...