Je li se danas previše lako rastati?

Do razvoda se danas previše lako dolazi, misli većina Britanaca, a nevjera supružnika i dalje je glavni razlog raspada obitelji.

Prošle je godine zabilježen skok od pet posto propalih brakova, što je prvi statistički porast u Velikoj Britaniji u gotovo cijelom desetljeću, piše Mail Online.

Novo istraživanje sugerira da šest od deset osoba vjeruje da ne postoji dovoljno pravnih prepreka koje bi odvratile parove koji se žure prema razvodu. Precizne brojke proteklog je tjedna objavio britanski Ured za nacionalnu statistiku koje su pokazale visoku stope razvoda nakon više od četiri godine gospodarske krize.

Mnogi odvjetnički uredi vjeruju kako će se završetkom krize razvesti još više parova budući da si mnogi ne mogu priuštiti skupe brakorazvodne parnice. Iako se među mogućim razlozima trenda sve većeg broja razvoda spominje loša ekonomska situacija, odvjetnici tvrde da se najviše brakova raspada zbog napetosti uzrokovanih nevjerom.

Odvjetnički ured Panonne u svojoj je anketi ispitao više od 2.000 osoba, a čak se 57 posto ispitanika složilo s tvrdnjom da se ovih dana previše jednostavno rastati. Fiona Wood, partnerica u odvjetničkoj tvrtki Pannone, kaže kako je trendu pomogao i sve veći broj razvoda slavnih osoba.

‘Moje iskustvo govori da se većina parova razvodi tek kad uloži velike napore da spasi brak. Oni su skloni vidjeti razvod kao posljednji izbor. Ipak, čini se da puno ljudi vjeruje kako su partneri olako spremni odustati od rješavanja obiteljskih problema’, kaže Wood. Vjerojatno tomu doprinosi i medijsko praćenje razvoda slavnih koji se razlaze nakon relativno kratkog razdoblja zajedničkog života, tumači Wood.

Dvije trećine ispitanika u anketi odvjetničkog ureda Pannone misli da je nevjera supružnika najčešći uzrok razvoda. Tek nešto više od polovice anketiranih misli da je razlog to što su supružnici počeli voditi različite živote, a četvrtina misli da su problemi s novcem glavni razlog razdvajanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...