Josipović se nada tijesnoj suradnji sa Slovenijom

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović uputili su čestitke novoizabranom predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru.

Predsjednik je Pahoru poželio mnogo uspjeha u obavljanju dužnosti. ‘Dobrosusjedski odnosi i prijateljstvo naših dviju zemalja obilježeni su bliskošću, razumijevanjem i solidarnosti naših dvaju naroda kao i razgranatom suradnjom u nizu područja.

‘Pred nama je povijesni trenutak kada će Hrvatska postati punopravnom članicom Europske unije i kada će naše dvije države biti upućene na još čvršće i tješnje odnose u korist i na dobrobit svih naših građana’, navodi se u čestitci predsjednika Republike. Josipović je uvjeren da će zajedničkim snagama i bliskom prijateljskom suradnjom u ovim teškim vremenima doprinijeti napretku i još jačem približavanju naših naroda. Iskazao je nadu u skori susret.

Predsjednik vlade Zoran Milanović čestitao je u ponedjeljak Borutu Pahoru na pobjedi na predsjedničkim izborima u Sloveniji te mu u ime hrvatske vlade i svoje osobno poželio puno uspjeha u obavljanju dužnosti, priopćeno je iz Vlade RH.

‘Iskreno Vam čestitam na uvjerljivoj pobjedi na predsjedničkim izborima u Republici Sloveniji. Radujem se budućem partnerstvu na dobrobit obiju zemalja, odnosima koji će promicati dobrosusjedstvo i suradnju na bilateralnim, regionalnim i europskim pitanjima’, napisao je Milanović u čestitki.

‘Uvjeren sam da će Vaše iskustvo pomoći da ostvarite sve svoje političke vizije i da će preuzimanje predsjedničke dužnosti u sadašnjim, osobito složenim uvjetima, značiti dodatni izazov i poticaj za još predaniji rad na boljitku Slovenije’, navodi se u čestitki.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...