Klizalište se konačno otvara sutra!

Prema najavama Martina Grgića, voditelja projekta zadarskog klizališta smještenog na parkiralištu pored crkve sv. Marije, sve je spremno za njegovo sutrašnje otvaranje u 19 sati. U tijeku su još završni radovi koji podrazumijevaju postavljanje manjeg dijela inventara i rasvjete.

– Otvaranje će biti u stilu disco večeri 70-ih i 80-ih godina. Zamišljeno je kao jedan gradski party uz nastup DJ-a. Pozivamo sve Zadrane koji će sutra doći na klizalište da se u skladu sa svojim mogućnostima odjenu tematski u skladu s disco groznicom. Led je u funkciji, zadovoljavajuće je kvalitete i razine, što možemo vidjeti na primjeru dečka koji se već kliže po ledenoj površini. Danas su nam na programu još samo završni radovi vezani uz dekoriranje te će klizalište sutra konačno biti spremno za otvaranje, naglasio je Grgić.

Klizalište se otvara u sklopu projekta «Đir po gradu» kojim se pokušava povećati posjećenost Poluotoka, odnosno oživjeti stara gradska jezgra u zimskim mjesecima.

S otvorenjem se kasni zbog iznimno visokih temperatura u studenom, no sad je sve spremno, poručuje Denis Ventin, direktor tvrtke Velemi d.o.o. koja je tehnički realizator ovog projekta u suradnji s Gradom Zadrom.

– Ostali su nam samo kozmetički poslovi te nam samo još preostaje sutrašnje otvorenje na način kako smo najavili. Cijene ulaznica su formirane na način da će jedan termin klizanja koji traje 45 minuta stajati 20 kuna, dok će najam klizaljki iznositi 10 kuna. U jutarnjim satima organizirat ćemo besplatan sat klizanja za djecu zadarskih osnovnih škola što je poklon Grada Zadra te ćemo organizirat školu klizanja za sve zainteresirane koji će biti raspoređeni po skupinama, istaknuo je Ventin.

Petodnevnu školu klizanja po sat vremena klizanja s instruktorom klizanja, u vremenu od ponedjeljka do petka, polaznici će platiti 150 kuna, a studenti i srednjoškolci imat će popust za korištenje klizališta u terminu od 12 – 16 sati svaki dan ii to po cijeni od 20 kuna koja uključuje i klizaljke. Od 16 – 22 sata, a vikendom i do 23 sata biti će standardna cijena. U petak će polaznici škole klizanja moći demonstrirati savladavanje vještine klizanja.

Iako bi otvaranje klizališta trebalo pomoći u oživljavanju povijesne jezgre pitanje je koliko će taj potez biti uspješan s obzirom da život na Poluotoku nije zamro u nekoliko dana, pa čak niti nekoliko mjeseci te je teško reći da će i ovaj projekt napraviti nekakve veće pomake u smislu vraćanja života na ovo područje, no svaki pokušaj je dobrodošao.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...