Koga briga za okoliš!

Iako smo saznali da je Županijska lučka uprava odgovorna za izvođenje radova u uvali Jazine, te kako Grad navodno nema veze s time, pokazalo se da niti jedna udruga koja brine o uređenju zadarskog okoliša, odnosno zelenih površina, nije bila obaviještena o ovim radovima.

Kao što smo već izvijestili, u uvali Jazine, posječeno je podosta stabala, a Županijska lučka uprava tvrdi da se radi o svega dva bora. Nekada područje bogato zelenilom, sada zjapi prazno i pusto. Vidljivo je da je granica obale pomaknuta do crte koju obilježava postavljena ograda, te će se prema navodima Lučke uprave, do te crte obala i proširivati. U planu je i izgradnja šetnice.

No, da li sve ovo, ali i drugi pothvati po gradu, ima imalo obzira prema postojećim vrijednostima, bila to stabla ili spomenici ili nešto treće. Iako je jasno da se ovakve radove “mora” provesti, smatramo da su barem tvrtku Nasadi d.o.o. trebali obavijestiti. U dopisa koji je Antena primila stoji:

– Službeno nismo dobili nikakav dopis od strane Županijske lučke uprave, ali smo prošli tjedan zaprimili neslužbeni telefonski poziv u kojem su nas izvijestili da počinju s radovima na navedenoj lokaciji. Na temelju toga poziva uklonili smo posađena stabla, koja smo prijašnjih godina sadili na toj lokaciji, a kako bi šteta bila što manja.

Dakle, isključivo zbog neslužbenih informacija uspjeli su spasiti nekoliko mlađih stabala i preseliti ih na novu lokaciju. Zgroženi ovakvim postupcima i nebrigom, moramo zaključiti kako Grad ili Lučka uprava, a vjerovatno oboje, ne brinu o drugim vrijednostima, osim o onima u svome džepu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...