Koliko planirate potrošiti za blagdane?

Prva je nedjelja Adventa ili Došašća razdoblja u kojem se kršćani pripremaju za dolazak Božića. Pali se prva svijeća na adventskom vijencu, a za blagdanski ugođaj već su se pobrinuli gradovi koje su preplavili ukrasi.

Prosinac je ujedno i mjesec u kojemu se najviše troši. Trgovački centri već su puni, a sudeći prema anketi, većina građana unatoč krizi neće pretjerano štedjeti jer blagdani su, kažu, ipak blagdani.

Građani planiraju potrošiti do maksimalnih 1.000 kuna.

‘Do 1000 kuna, ono najosnovnije se mora uzeti i tu i tamo neke igračke za klince pod bor. Ne uskraćujem si tu. Cijeli život radim, po deset dana na dan i na zim i na minus 15 i po kiši i sve. Čujte, s obzirom da imam unuku, kćer i zeta, pa od sestre unučići, pa jedno 500 kuna vjerujem da će otići na te sitnice. Nemrete ni kupiti Bog zna što za to’, kažu anketirani građani.

Inače, u Vukovaru paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu, započinju 15. vukovarske adventske svečanosti koje su posvećene obnovi kulturne baštine grada, a prva svijeća na adventskom vijencu na glavnom zagrebačkom trgu zapaljena je sinoć na fontani Manduševac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...