Koliko Surfacea ove godine?

Microsoftov CEO Steve Ballmer u pogledu uspješnosti Surfacea rekao je kako je prodaja “umjerena”. To je sve što smo službeno čuli o prodaji ovog tableta.

Prema pisanju CNET-a, gdje prenose izjave analitičara, ove godine se očekuje oko milijun prodanih primjeraka Microsoftovog tableta. U iSuppliju predviđaju maksimalno 1,3 milijuna prodanih uređaja do kraja godine. S druge strane, analitičari Detwiler Fentona su manje optimistični, a predviđaju manje od milijun prodanih uređaja.

Microsoftov prvi tablet dostupan je za kupnju u vrlo ograničenoj distribuciji. Trenutno ga se može kupiti u kompanijinim fizičkim prodavaonicama u SAD-u, te u Kini u ponudi lokalnih trgovaca. Surface je za kupnju dostupan u još samo šest država u svijetu i to samo online.

Za usporedbu, Appleov iPad u posljednjem kvartalu je prodan u 14 milijuna primjeraka. Googleov Nexus 7 prodaje se u milijun primjeraka mjesečno. Naravno, ovi su uređaji puno dostupniji za kupnju što se naravno reflektira kroz bolje prodajne rezultate.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...