Koliko Surfacea ove godine?

Microsoftov CEO Steve Ballmer u pogledu uspješnosti Surfacea rekao je kako je prodaja “umjerena”. To je sve što smo službeno čuli o prodaji ovog tableta.

Prema pisanju CNET-a, gdje prenose izjave analitičara, ove godine se očekuje oko milijun prodanih primjeraka Microsoftovog tableta. U iSuppliju predviđaju maksimalno 1,3 milijuna prodanih uređaja do kraja godine. S druge strane, analitičari Detwiler Fentona su manje optimistični, a predviđaju manje od milijun prodanih uređaja.

Microsoftov prvi tablet dostupan je za kupnju u vrlo ograničenoj distribuciji. Trenutno ga se može kupiti u kompanijinim fizičkim prodavaonicama u SAD-u, te u Kini u ponudi lokalnih trgovaca. Surface je za kupnju dostupan u još samo šest država u svijetu i to samo online.

Za usporedbu, Appleov iPad u posljednjem kvartalu je prodan u 14 milijuna primjeraka. Googleov Nexus 7 prodaje se u milijun primjeraka mjesečno. Naravno, ovi su uređaji puno dostupniji za kupnju što se naravno reflektira kroz bolje prodajne rezultate.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...