Kotlar: “Vrančić je dao da se napravi put nama iza leđa!”

Još nas nekoliko sati dijeli od prosvjeda zakazanog za sutra s početkom u 10 sati. Okupljanje prosvjednika je na Branimirovoj obali, a kasnije će svoj put nastaviti prema Narodnom trgu. U to vrijeme se također održava i sjednica Gradskog vijeća, ali predstavnik stanara takozvanih Galićevih zgrada, Kristijan Kotlar, kaže da je gradonačelnik Vrančić tek naknadno najavio istu, nakon saznanja o prosvjedu.

– Datum koji smo odabrali za prosvjed je zaista slučajno 21. prosinca. Na sastanku stanara smo se dogovorili da ćemo do Božića, a kasnije se ovaj datum izvrsno poklopio s proročanstvom Maja, pa i naknadnom sjednicom Gradskog vijeća. Sve skupa je sprdačina, pa je tako i ovo s Majama ironično, kazao je Kotlar i dodao kako se prosvjed organizira zbog nezadovoljstva.

– Do jučer smo molili policajce da nas puste da prođemo makadamom do svojih kuća, a oni nam to nisu dozvoljavali, sad naglo možemo. Gradonačelnik je dao da se napravi cesta, čak je i znak stop stavio, ali što to nisu napravili prije šest mjeseci kad smo mi to tražili, već rade sad kad mi radimo prosvjed, pita se Kotlar i nastavlja:

– Zamislite, on je sad napravio put na terenu koji je ni više, ni manje unajmio na šest mjeseci, a što nakon toga? Gradonačelnik je dao da se napravi put nama iza leđa, mi to saznajemo tek u nedjelju. Sad mi odbijamo prolazak tim putem. Kad bi papirom garantirao taj put i nakon šest mjeseci, bilo bi dobro, ali što ovako? Za razliku od tih političara mi imamo čast i obraz, zaključio je Kotlar.

 

Kotlar:” Radi se o mirnom prosvjedu!”

Kotlar se osvrnuo i na kontradiktornost u javnom pozivu na društvenoj mreži Facebook. Naime, na početku poziva se pozivaju svi na mirni prosvjed, dok na dnu poziva piše da se pozivaju svi građani da stvore buku koja će „slediti krv u žilama“.

– Pod mirni smo htjeli reći da se radi o legalnom prosvjedu bez nasilja, što znači da nema gađanja kamenje i tako dalje, a taj zadnji dio je više metafora. Ne daj Bože prijetnja, s tim smo više htjeli dobiti na težini, kazao je Kotlar.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...