Kurtoviću zbog lažne prijetnje šest mjeseci zatvora uvjetno dvije godine!

Dok “broji sitno” do početka suđenja na Županijskom sudu u Zadru zbog jedne od najvećih zadarskih afera posljednjih godina, a riječ je o aferi u javnosti poznatoj kao – leasing, Ante Kurtović jučer je na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine zbog lažnog prijavljivanja.

Naime, Kurtovića je tužio 50-godišnji Zadranin Goran Vitlov poznatiji kao Sisak zbog lažnog prijavljivanja prijetnje zbog čega je dva dana “odgulio” iza rešetaka zadarskog Istražnog centra, piše Zadarski list.

Ta varalica i danas živi bolje nego svi mi skupa. I dalje se fino odijeva, ima skupocjeni mobitel, putuje…. On je tada prijavio nas sedmoricu ili osmoricu za kamatarenje i prijetnje. A, dok je bio u zatvoru mi je poslao poruku preko svog odvjetnika da je on meni novac vratio iako je kasnije priznao da nije – posvjedočio je jučer pred sucem Željkom Đerđom u ulozi svjedoka Goran Vitlov.

Početak priče se odigravao u rujnu 2009. godine kada je Vitlov odlučio kupiti auto te mu je Kurtović ponudio audi A6 godinu dana star za 30 tisuća eura. Vitlov mu je u gotovini dao 15 tisuća eura kao predujam, a ostatak mu je trebao dati nakon što auto stigne.

 

Kurtović ga zamolio da ga ne prijavi

Otišao sam do Vitrenjaka. Bio je tamo i rekao mi je kako ima nekih problema, ali da će mi ili vratiti novce ili će mi dati auto po dogovoru. Nije bio sam, bio je u društvu. Sjedio sam i čekao dok su oni razgovarali i čuo sam kako ga optužuju da ih je prevario i da nije isporučio auta. Kad sam odlazio, sustigao me, uhvatio za ruku i rekao: ‘Molim te, nemoj mi prijaviti’ – ispričao je Vitlov.

Naglasio je potom kako je poslije dva dana po njega došla policija i rekla mu kako ga je prijavio Ante Kurtović zbog prijetnje smrću i kamatarenja.

Nema govora o tome, a završio sam u novinama i na televiziji kao kamatar i reketar. Nije mi ni do danas vratio novce – ogorčeno je zaključio Vitlov.

Svjedok Ashlei Minak (60) nije čuo niti vidio da je Vitlov prijetio Kurtoviću. Naglasio je kako je Kurtovićeva majka njega prijavila zbog prijetnje. – posvjedočio je Minak.

 

Čeka ga suđenje na Županijskom sudu

Edo Barić (41) ponovio je sličnu priču te je i on u svom iskazu naglasio kako tada na Vitrenjaku nije čuo da mu je Vitlov prijetio, već da ga je samo pitao za auto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...