lažno je prijavio Gorana Vitlova Siska da mu je prijetio smrću i reketario ga

Kurtoviću zbog lažne prijetnje šest mjeseci zatvora uvjetno dvije godine!

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Dok “broji sitno” do početka suđenja na Županijskom sudu u Zadru zbog jedne od najvećih zadarskih afera posljednjih godina, a riječ je o aferi u javnosti poznatoj kao – leasing, Ante Kurtović jučer je na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine zbog lažnog prijavljivanja.

Naime, Kurtovića je tužio 50-godišnji Zadranin Goran Vitlov poznatiji kao Sisak zbog lažnog prijavljivanja prijetnje zbog čega je dva dana “odgulio” iza rešetaka zadarskog Istražnog centra, piše Zadarski list.

Ta varalica i danas živi bolje nego svi mi skupa. I dalje se fino odijeva, ima skupocjeni mobitel, putuje…. On je tada prijavio nas sedmoricu ili osmoricu za kamatarenje i prijetnje. A, dok je bio u zatvoru mi je poslao poruku preko svog odvjetnika da je on meni novac vratio iako je kasnije priznao da nije – posvjedočio je jučer pred sucem Željkom Đerđom u ulozi svjedoka Goran Vitlov.

Početak priče se odigravao u rujnu 2009. godine kada je Vitlov odlučio kupiti auto te mu je Kurtović ponudio audi A6 godinu dana star za 30 tisuća eura. Vitlov mu je u gotovini dao 15 tisuća eura kao predujam, a ostatak mu je trebao dati nakon što auto stigne.

 

Kurtović ga zamolio da ga ne prijavi

Otišao sam do Vitrenjaka. Bio je tamo i rekao mi je kako ima nekih problema, ali da će mi ili vratiti novce ili će mi dati auto po dogovoru. Nije bio sam, bio je u društvu. Sjedio sam i čekao dok su oni razgovarali i čuo sam kako ga optužuju da ih je prevario i da nije isporučio auta. Kad sam odlazio, sustigao me, uhvatio za ruku i rekao: ‘Molim te, nemoj mi prijaviti’ – ispričao je Vitlov.

Naglasio je potom kako je poslije dva dana po njega došla policija i rekla mu kako ga je prijavio Ante Kurtović zbog prijetnje smrću i kamatarenja.

Nema govora o tome, a završio sam u novinama i na televiziji kao kamatar i reketar. Nije mi ni do danas vratio novce – ogorčeno je zaključio Vitlov.

Svjedok Ashlei Minak (60) nije čuo niti vidio da je Vitlov prijetio Kurtoviću. Naglasio je kako je Kurtovićeva majka njega prijavila zbog prijetnje. – posvjedočio je Minak.

 

Čeka ga suđenje na Županijskom sudu

Edo Barić (41) ponovio je sličnu priču te je i on u svom iskazu naglasio kako tada na Vitrenjaku nije čuo da mu je Vitlov prijetio, već da ga je samo pitao za auto.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar