Matić: “Lažni branitelji su kriminalci!”

Nikome u Hrvatskoj nije mogla promaknuti izjava ministra branitelja Freda Matića da je spreman odslužiti kaznu svakog branitelja koji završi u zatvoru zbog objavljenog Registra branitelja. A HDZ-ovim zastupnicima u Saboru ta je izjava posebno zasmetala, pa su jednog od najpopularnijih ministara u zemlji nazivali jeftinim politikantom i uporno mu ponavljali da u Hrvatskoj nije moguće umjesto nekoga služiti zatvorsku kaznu. I tako je bilo sve dok Matić sa saborske govornice nije iznio primjer koji, smatra, dokazuje da je uistinu moguće služiti kaznu za nekoga drugog, piše Jutarnji list.

‘Mislio sam, kao što misli i većina građana, da Ivo Sanader nije mogao sve sam napraviti. Morao je s njim biti još netko. A tko je to bio? Zna se’, kazao je za Jutarnji list ministar branitelja Predrag Matić.

Na pitanje zašto zastupnicima HDZ-a toliko smeta objava Registra branitelja, Matić odgovara da je odgovor prilično logičan.

‘Pod njihovom je vlašću broj branitelja napumpavan. Primjerice, na kraju rata imali smo 30.000 ratnih vojnih invalida. A danas imamo 60.000 ratnih invalida. Eto zašto. Ja maksimalno želim depolitizirati braniteljsku poupulaciju, a oni to ne dopuštaju. I ono što mi je najviše žao, branitelji niti nakon 20 godina nisu shvatili da se njima manipulira, da ih se iskorištava i na kraju ih se odbaci’, rekao je Matić i dodao da su ‘lažni branitelji kriminalci’.

‘Lažnjaci koji su u Registru, a nisu koristili nikakva braniteljska prava, oni su moralni kriminalci, a oni koji su se i okoristili lažnim statusom branitelja, oni su kriminalci u pravom smislu te riječi’, kazao je Matić.

‘Kad se u Hrvatskoj nekoga ulovi s prstima u pekmezu, oduzme mu se teglica s pekmezom i tu priča staje. To me oduvijek ljutilo. Ali, ja ću, u slučaju lažnih branitelja, iako se tome osobno protivim, i s time biti zadovoljan’, izjavio je ministar branitelja i rekao kako će Registar biti objavljen na internetskoj stranici u onom tjednu od 17. prosinca te da će svako će pretraživanje biti kontrolirano.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...