Mikulić će imati konkurenciju: Ivan Kujundžić želi biti šef zagrebačkog HDZ-a

U utorak HDZ-ovci biraju šefa u Zagrebu. Premda se činilo da će Andrija Mikulić biti jedini kandidat, kao kandidat vrha stranke, ipak neće biti tako.

Pojavio se mladi i perspektivni konkurent, akademski kipar Ivan Kujundžić, poznat po tri metra visokom kipu Franje Tuđmana u Imotskom.

Želim pokrenuti Grad Zagreb s razvalina provincijalnog duha i deurbaniziranosti

Kujundžić je odlučan da se upusti u okršaj za čelno mjesto zagrebačkog HDZ-a, a nije mu strana ni ideja da stranku vodi na lokalnim izborima kao kandidat za gradonačelnika Zagreba.

– Ne bježim od toga. Spreman sam prihvatiti odgovornost. Želim pokrenuti Grad Zagreb s razvalina provincijalnog duha i deurbaniziranosti. HDZ grada Zagreba mora birati iskorak iz ponora u kojeg smo zapali prvenstveno svojom nebrigom i u koji su nas doveli sadašnji gradski oci i njihovi politički mentori, kaže Kujundžić za Index.

Zagreb treba biti grad koji će obgrliti običnog čovjeka i biti mu servis, a ne namet

Član je stranke od proljeća 1989. godine, a Milan Kujundžić mu, tvrdi, nije rođak, već dobar prijatelj. S čitateljima Indexa podijelio je svoju viziju Zagreba. Što možemo očekivati od Kujundžića dođe li na čelo zagrebačkog HDZ-a?

– Želimo vratiti ponos nacionalnom središtu Hrvata i glavnoj prijestolnici kulture i našeg sveučilišnog središta. Zagreb treba biti grad koji će obgrliti običnog čovjeka i biti mu servis, a ne namet. Onima koji traže više, biti izvorište i nadahnuće njihovih ostvarenja. Trebamo se oduprijeti onima koji nas žele sunovratiti u povijesnu ropotarnicu, pojasnio je Kujundžić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...