Milinković mora ukloniti sve zapreke koje priječe prolaz stanarima!

Temeljem naloga gradonačelnika Zvonimira Vrančića pravna služba Grada Zadra Općinskom sudu predala je ovršni prijedlog, nakon čega je sutkinja Ovršnog odjela tog suda Dubravka Novaković donijela nepravomoćno ovršno rješenje u korist Grada, a ujedno i stanara tzv. Galićevih zgrada u Diklu. Tim ovršnim rješenjem koje datira od 30. studenog ove godine Nikši Milinkoviću se nalaže da ukloni sve zapreke koje je postavio, a koje priječe prolaz stanarima tzv. Galićevih zgrada u Diklu do njihovih stanova.

Da bi za stanare zgrada koji su već osam mjeseci bez pristupnog puta to bio kraj njihovih problema ovo ovršno rješenje treba potvrditi viši, Županijski sud u Zadru, piše Zadarski list.

Odvjetnik Milinkovićevih Božo Vrkić uvjeren je, međutim, kako ovakva odluka ni po kojoj pravnoj osnovi ne može postati pravomoćna.

– Ovo rješenje doneseno je po prijedlogu za ovrhu Grada Zadra temeljem rješenja Komunalnog odjela Grada u kojemu stoji da Nikša Milinković mora ukloniti zapreke koje je postavio na javno prometnoj površini, a ta površina zapravo predstavlja privatno vlasništvo i upisana je kao takva na ime Mirjane Milinković. Ta rješenja na temelju kojih je Grad Zadar podnio prijedlog za ovrhu nisu ovršne isprave u smislu članka 23, stavku 1. i 3. Ovršnog zakona – kaže Vrkić pojašnjavajući kako ovršna odluka donesena u upravnom postupku i ovršna nagodba sklopljena u upravnom postupku predstavlja ovršnu ispravu samo u slučajevima kada se potražuje isplata novca. Budući da se u ovom slučaju ne radi o isplati novca, već se traži od Milinkovića da odradi neke konkretne radnje, Vrkić tvrdi kako su Općinski sud i sutkinja Dubravka Novaković donijeli nezakonitu odluku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...