Motorolin konkurent iPhoneu će biti X Phone

Prema pisanju Wall Street Journala, Google priprema teren za lansiranje novog high-endpametnog Android telefona kojim će nastojati srušiti Apple, odnosno njegove iPhoneuređaje.

Prema tvrdnjama WSJ-a, novi mobitel će izraditi Motorola, a u sadašnjoj fazi nosi kodno ime X Phone, te će biti lansiran na tržište tijekom 2013. godine.

Google i Motorola će u taj uređaj navodno ugraditi mnoge karakteristike koje su do sadaneviđene u hardveru i softveru postojećih pametnih telefona, no trenutno ne iznose nikakve detalje o čemu će se konkretno raditi. Glavna namjera Googlea je da se ovaj uređaj po svemuističe među drugima, što znači da bi trebao imati neke jedinstvene mogućnosti, a priča se da će se posjedovati savitljiv ekran i softverska rješenja koja se još nisu pojavila na Android platformi.

U svakom slučaju ovo nas uopće ne iznenađuje (ukoliko je istina naravno), jer od kako je Google kupio Motorolu prošle godine, svi čekamo nešto takvo, supertelefon kojim bi bacio rukavicu izazova Appleu, ali možda više Android konkurenciji poput Samsunga, Sonya i HTC-a.

Obzirom da je Google otpustio 4000 zaposlenika Motorole i pristao na prodaju odjela TV set-top boxa, moglo bi se reći da je restrukturiranje akvizicije dovršeno i sada im ništa ne stoji na putu da se bace u konkretnu proizvodnju.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...