Najveću jelku okitili najmanji

Veliku jelku koja je postavljena na rivi ispred zgrade Gradske uprave, a koja će krasiti Grad Biograd ovih blagdana, ukrasili su najmlađi Biograđani. Naime mališani, polaznici dvaju biogradskih dječjih vrtića sa svojim odgojiteljicama donijeli su bezbroj šarenih paketića koje su pripremili uz pomoć roditelja, te ih postavljali na jelku kako bi i sami osjetili draž ukrašavanja svoga grada.

Budući da je riječ o osam metara visokoj jelki i ovom prilikom bila im je nužna odraslih. Stoga su u pomoć pritekli djelatnici gradske tvrtke Bošana, koji su dizalicom pomagali mališanima da dosegnu i najviše grane stabla. Svi maleni rado su se penjali u dizalu i bili oduševljeni pogledom s vrha, ali i činjenicom da su upravo oni svojim ručicama objesili mnoge od ukrasa na njoj.

Nakon odrađenog posla kićenja gradske jelke, mališane je u gradskoj vijećnici u ime Grada primio dogradonačelnik Marijan Stopfer, a kako se čitav posao odvijao upravo na dan Svete Luce sve ih je počastio slatkišima i darivao prigodnim poklonima. Valja još kazati da je jelka uz ukrase mališana dodatno okićena i sa svjetlećim elementima te u večernjim satima i tijekom noći daje poseban svečani blagdanski ugođaj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...