Napravit ćemo veliku inventuru u Gradu Zadru!

Prigodom svog božićnog domjenka, SDP-ovci su još jednom predstavili svog kandidata za gradonačelnika Zadra – Ivu Bilića. Saborska zastupnica Ingrid Antičević Marinović tom je prilikom istaknula da njezina stranka očekuje pobjedu na lokalnim izborima te obećala da će njezin tim„promijeniti lice Zadra“ i „krenuti s reformama“.

Nije zbrinuta, kako je naglasila, oko toga koga će za svog predstavnika istaknuti njezini stranački oponenti HDZ-ovci. Dodala je da je ionako „svejedno za koga će se odlučiti obzirom na to da se uvijek radi o istom modelu“. Smatra da se aktualna vlast boji građana, kako se, dodaje, pokazalo i prilikom jučerašnjih prosvjeda ispred zgrade Gradskog poglavarstva iz koje se nitko nije htio obratiti skupini prosvjednika.

Ingrid Antičević Marinović (Foto: Žeminea Čotrić / Antena Zadar)– Na ovom primjeru vidi se neodgovornost i besćutnost vlasti. Njima građani ni ne trebaju. Trebaju im od izbora od izbora. Obraćanju im se samo kad im trebaju pokrasti ono što im je ostalo. Pokazali su prije svega aroganciju i bezobrazluk. Iza toga leži strah da se suoče s istinom, jer oni o sebi imaju jako veliko mišljenje, ali kad vide da su građani nezadovoljni onda im je jasno da u stvari nisu takve kakvima ih vide. To je bijeg od odgovornosti i istine, ustvrdila je Antičević Marinović.

Primijetila je da su građani „gotovo izgubili nadu, kao i dostojanstvo, jer mnogi rade bez plaće i nisu im priznata ljudska prava“. To će se, obećava, promijeniti promjenom vlasti.

– Nećemo se kao sadašnja vlast baviti uvijek s dva – tri uvijek ista projekta za koje se ne zna kad će početi ni završiti, jedno se zna tko će ih izvoditi. Služit ćemo građanima i nećemo zaključavati vrata. Osigurat ćemo radna mjesta. Gospodin Bilić nije netko tko dolazi gotovo gol i bos na posao, na bicikli. On je jako dugo u gospodarstvu i zahvaljujući svojoj struci, utjecaju i razmišljanju o investicijama, uklonit će sve one barijere koje su se do sada ispriječile pred svakog ozbiljnog i poštenog investitora, kazala je Antičević Marinović.

Ukoliko se SDP-u ispune božićne želje, „veliki natpis Inventura prvo je što će biti stavljeno na zgradu nove gradske uprave“, istaknula je Antičević Marinović. Nakon toga će, najavila je, „struka istražiti sve čega tu ima i nema, jer građani su prije svega želji pravde i pravednosti“.

[nggallery id=139]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...