Napravljena i soba za reanimaciju pacijenata

U zadarskom Zavodu za hitnu medicinu završeni su radovi na uređenju i rekonstrukciji prostora, čime je zadarska Hitna pomoć dobila kvalitetnije uvjete za rad, a građani u Hitnu više ne moraju dolaziti u maleni prostor na sporednom ulazu.

– Zgrada nije uređivana od kada je dobila svoju namjenu u zdravstvu, dakle od 1999. godine, a i tada su samo obojeni zidovi. Rekonstrukciju i uređenje smo radili po Pravilniku o radu izvanbolničke hitne medicine, tako da su sada zadovoljeni svi standardi, od toga da postoji soba za reanimaciju i soba za edukaciju, do uređenja svih ostalih prostora u kojima je bilo potrebno mijenjati instalacije. Djelatnici sada imaju puno bolje uvjete za rad, kao i svoje prostore – kaže Davorka Krnčević, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije.

Prva faza radova koštala je 250 tisuća kuna, financirala ih je Zadarska županija, a u drugoj fazi predviđeno je uređenje stolarije, piše Slobodna Dalmacija.

– Od derutnog i devastiranog prostora, velikog 250 četvornih metara, dobili smo funkcionalniji raspored, imamo i skladište lijekova, a nama su osobito važne soba za edukaciju, gdje timovi Hitne pomoći obavljaju vježbe, kao i soba za reanimaciju.

Čekaonica je smanjena, jer se otvaranjem Centra obiteljske medicine na Ravnicama smanjio broj pacijenata koji dolaze u prostorije Hitne, što je i bilo potrebno. Hitna pomoć ne bi smjela služiti za izdavanje recepata i preglede koji su u nadležnosti Centra za obiteljsku medicinu – istaknula je Krnčević.

Centar obiteljske medicine na Ravnicama radi subotom od 14 do 22 sata, te nedjeljom od sedam ujutro do 22 sata. Građani sve više vikendom koriste usluge Centra, umjesto uobičajeno “pretrpane” čekaonice Hitne pomoći.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...