Narodni muzej posjetilo 50 tisuća posjetitelja

U organizaciji Narodnog muzeja Zadar danas je u prostorima Galerije umjetnina održano neformalno druženje s novinarima, kako bi se, kako je kazala ravnateljica Muzeja Renata Peroš, zahvalili na dosadašnjoj suradnji, te sve vjerne posjetitelje pozvali na buduća događanja, među kojima je istaknula one koji su na rasporedu već u siječnju – izložbu povodom VRO Maslenica – 20-godišnjica i Noć muzeja.

Muzej je tijekom 2012. godine posjetilo oko 50 tisuća posjetitelja, postavljene su 44 izložbe domaćih i stranih autora, a unutar institucije organizirana su brojna događanja poput promocija knjiga, filmova, press konferencija i koncerata – kazala je Peroš.

Godina 2012. od velike je važnosti za Narodni muzej Zadar, naglasila je Peroš, koji ove godine slavi 180. godina svog postojanja, a kojim povodom je Muzej organizirao stručni skup pod nazivom Najstariji muzeji Hrvatske.

– Rad Muzeja prepoznat je i u Zadarskoj županiji koja mu je u travnju 2012. godine uručila Godišnju nagradu Zadarske županije. Izniman doprinos hrvatskoj kulturi je i uvrštenje četverokuke na listu hrvatske kulturne nematerijalne baštine – dodala je Peroš za kraj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...