Nastavak božićnog programa u zadarskom kazalištu

Oko 150 djevojčica i djevojaka različitih uzrasta, članica Zadarskog plesnog ansambla, večeras je u prostorima zadarskog HNK nastupilo u sklopu predstave Plesna čestitka. Ova vesela predstava je zahvaljujući uspješnoj suradnji zadarskog HNK i najstarijeg plesnog ansambla u gradu već postala tradicionalna. Večerašnje plesne točke bile su obilježene prigodnim zimskim motivima. Gledatelji su tako imali priliku uzivati u plesu zime ili božićnih zvončica, a jedan od voditelja predstave bio je snjegović.

Za maštovite koreografije i odabir glazbe zaslužne su Lara Stanin, Martina Ružić, Nikolina Dolfić i Dominique Vrkljan. Djevojčice mlađeg uzrasta svojim plesom su interpretirale prigodne božićne glazbene brojeve, dok su starije članice ansambla plesale na hitove kultnih Beatlesa.

Zadarski plesni ansambl su još u doba Domovinskog rata osnovale Sanja Petrovski i Nives Predovan, a ove godine je ušao u 22 godinu rada. Jedini je ansambl u gradu koji se bavi suvremenim plesom. Redovito upotpunjuje programe raznih kulturnih manifestacija u gradu, kao što su Zadarsko kazališno ljeto, Glazbene večeri u Sv. Donatu ili Zadar snova. Ono po čemu su također poznati je izvođenje predstava na mnogim neobičnim gradskim prostorima poput Trga pet bunara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...