Nazor: “Nedopustivo je primiti 50 poena u prvom poluvremenu”

Košarkaši Zadra u subotu su pretrpjeli osmi ovosezonski poraz u ABA ligi, šesti u gostima, a nakon što ih je u Kragujevcu nadjačao Radnički, trener Ante Nazor je u prvi plan gurnuo početnih 20 minuta. Zadrani su nakon prve dvije četvrtine gubili sa sedam razlike, s 49 primljenih poena, čime su zaslužili Nazorovu kritiku…

S glavnim ulogama Aleksandra Ćapina i Terrica Whitea, košarkaši Radničkog su pred svojim navijačima preuzeli rezultatsku kontrolu protiv Zadra u prvom poluvremenu, a nakon što su domaći otišli na veliki odmor s 49:42, treća dionica donijela je još gore vijesti za hrvatsku momčad, koja je bila i na 20 poena zaostatka. No, Ante Nazor se poslije poraza s 92:79 osobito osvrnuo na prvih 20 minuta.

“Radnički je kontrolirao utakmicu od početka do kraja”, komentirao je Zadrov trener, a prenosi službena stranica ABA lige: “Loše smo reagirali u obrani tijekom prvog poluvremena, kada smo primili skoro 50 poena, što je nedopustivo.”

“Pokušali smo učiniti utakmicu tvrdom, ali nismo uspjeli u tome, već smo razigrali Whitea i Ćapina”, dodao je Nazor: “Imali smo velik broj individualnih grešaka, dozvolili sebi da izgubimo dosta duela u igri ‘jedan na jedan’, što nas je koštalo pobjede.”

S druge strane, trener Radničkog Miroslav Nikolić bio je zadovoljan zbog tečne napadačke igre svoje momčadi. “Kada imaš 22 asistencije i samo četiri izgubljene lopte, onda moraš dobiti ‘meč'”, opisao je Nikolić, koji ipak nije bio sretan baš sa svime.

“Nismo zagradili sve što smo trebali, pa nisam zadovoljan kako smo skakali”, istaknuo je trener domaćina: “Generalno, bilo je dobro, ekipa ulazi u sve bolji trening. Držimo ritam za vrh ljestvice, a ako napravimo još neko iznenađenje, možemo biti među šest najboljih.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...