“Nebeska” glazba u katedrali sv. Stošije

Večeras je s početkom u 19 sati, u katedrali sv. Stošije održan božićni koncert Katedralnog zbora sv. Stošije pod ravnanjem dirigenta Žana Morovića.

– Hvala zboru što je nam je svojom večerašnjom interpretacijom hrvatskih božićnih pjesama dao naslutiti kakva je to nebeska glazba koja nas jednom čeka. Čovjek doista osjeća ponos kad shvati da pripada narodu s toliko bogatom kulturnom baštinom, kazao je zadarski nadbiskup Želimir Puljić u riječima zahvale pjevačima.

Ovaj zbor inače čine članovi župnih zborova iz gradskih župa. Zadrani su tako večeras u katedrali imali priliku čuti pjevače zborova iz same katedrale sv. Stošije, te župa Relja, Bili Brig, Smiljevac, Arbanasi, Plovanija, Ploče, Diklo i Dračevac. Na repertoaru se se našle strane i domaće skladbe. Posjetitelji su tako imali priliku čuti božićne pjesme porijeklom s Velog Iža i Murtera, ali i skladbe priznatih europskih autora poput Bacha i Rahmanjinova. Za orgulje su bili zaduženi Miljenko Bajat i Dragan Pejić, koji su neke skladbe inetrpretirali samostalno, a neke uz pratnju tenora ili soprana.

Božićni koncert u katedrali (Foto: Ivan Katalinić / Antena Zadar)

Osim Katedralnog zbora, sa nekoliko skladbi je nastupio i Mješoviti pjevački zbor Condura Croatica iz Zadra predvođen dirigenotm Ivom Nižićem. Sopranistica Marta Musap je uz pratnju orgulja izvela Ave Mariu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...