Cestitka_Uskrs

Novi Sad nova prijestolnica Srbije?

Na pojedinim mjestima u Novom Sadu pojavili su se plakati i plaćeni oglasi na kojima ‘Treća Srbija’ čestita Novom Sadu Novu godinu i želi mu da u idućoj godini postane ‘glavni grad Srbije’, javlja srpski portal Mondo.

Centar Novog Sada oblijepljen je plakatima s porukom da u narednoj godini Novi Sad bude glavni grad Srbije, što je poruka političke organizacije ‘Treća Srbija’ koja želi promovirati ideju institucionalne decentralizacije Srbije.

Član inicijativnog odbora ‘Treće Srbije’ Miroslav Parović kazao je danas Tanjugu da poruka ‘Dragi sugrađani sretni vam Božićni i novogodišnji praznici sa željom da u narednoj godini Novi Sad bude glavni grad Srbije’, predstavlja početak akcije te stranke na promociji ideje o provođenju nacionalno i građanski odgovorne decentralizacije u Srbiji.

‘Osnovni cilj je decentralizacija i dekoncentracija vlasti, tako da ne budu sve institucije na jednom mjestu’, rekao je Parović, navodeći da je prijedlog ‘Treće Srbije’ da ‘sjedište Vlade Srbije bude u Beogradu, da Predsjedništvo Srbije bude smješteno u Novom Sadu, Generalštab u Nišu, a rukovodstvo policije u Kragujevcu’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...