Novinare nismo pratili, ispitivali smo ih samo kao svjedoke

Državno odvjetništvo nikada nije izdala niti jedan nalog za tajno praćenje ili nadziranje novinara, tvrdi Mladen Bajić.

Glavni državni odvjetnik u Valbandonu je sudjelovao na radnom sastanku čelnika hrvatskih županijskih državnih odvjetništava i načelnika policijskih uprava, te se u razgovoru za Glas Istre osvrnuo na najnoviju policijsko-obavještajnu aferu.

– USKOK i nadležna državna odvjetništva uvijek su tražili da se istraže sudionici postupka vezanog za curenje informacija. Dakle, sudionici postupka koji su službene osobe. U dosadašnjem tijeku postupanja državni odvjetnici ispitivali su novinare u svojstvu svjedoka. Prema tome niti jedan nalog nije izdan da se rade izlisti bilo kojeg novinara ili bilo koji drugi nalog koji je vezan za curenje informacija. U potpunosti se slažem s ministrom unutarnjih poslova koji je naložio unutarnju kontrolu po tom pitanju. Imam potpuno povjerenje u rad Unutarnje kontrole i policije i siguran sam da će oni dati najbolji rezultat, izjavio je Bajić.

Podsjećamo, Novi list u četvrtak je objavio da je policija, prema nalogu bivšeg ravnatelja Olivera Grbića, tajno pratila osam novinara, ali i samog državnog odvjetnika Bajića. Na napise da je i on bio pod policijskom prismotrom, Bajić se nije želio posebno osvrtati.

 – O tome ne bih želio govoriti niti nagađati jer prije svega trebam doznati o čemu je bila riječ. Treba najprije utvrditi jesu li uopće poduzimane neke mjere, a ako jesu, koje su to bile mjere i jesu li bile zakonite. U konačnici će Unutarnja kontrola biti ta koja će dati odgovore na sva ta pitanja pa ćemo kasnije odlučiti što dalje, kaže Bajić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...