Obnavlja se pruga Zadar – Knin

S obnovom željezničke pruge između Zadra i Knina u dužini od 94 kilometra, započeli su djelatnici tvrtke HŽ Infrastruktura, priopćili su iz HŽ-a. Riječ je o rekonstrukciji dionice između Benkovca i Kistanja a radovi bi mogli biti gotovi u naredne tri godine.

Dužina radova, naime, ovisit će o učestalosti zatvaranja spomenute dionice ali i vremenskim uvjetima, ali se isti procjenjuju na minimalno dvije do maksimalno tri godine, doznajemo u HŽ-u. Sama vrijednost planiranih radova iznosi oko 100 milijuna kuna a radove izvodi Poslovni centar za održavanje i izgradnju unutar HŽ Infrastrukture.

Od radova, na najzahtjevnijim lokacijama planirana je ugradnja novih drvenih pragova koji će se ugraditi s remontiranih koridorskih pruga, dok će se na onim manje zahtjevnim ugraditi već korišteni pragovi s koridorskih dionica.

Cilj ove rekonstrukcije poboljšanje je voznih uvjeta koji će za cilj imati povećanje maksimalne brzine kretanja vlaka s dosadašnjih 50 na budućih 80 kilometara na sat. Također, cilj je povećati i nosivost tereta na 20 tona po osovini, ali i propusnost ove dionice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...