Od prodaje bakalara prikupljeno preko 6 tisuća kuna

Grad Zadar i udruga za pomoć osobama s mentalnom  retardacijom Svjetlo, u suradnji s brojnim zadarskim ugostiteljima, na Kalelargi su organizirali bakalarijadu. U ukusnom blagdanskom jelu moglo se uživati za svega deset kuna, a u cijenu je bilo uključeno i piće po izboru.

Predblagdansko ozračje u Zadru, Lepa Filipi (Foto: Ivan Katalinić / Antena Zadar)

– Cijena je simbolična, a prihod od prodaje namijenjen je aktivnostima kluba TIM, odnosno radionicama za djecu s mentalnom retardacijom. Odaziv je odličan i ovom bi se prilikom zahvalila svim građanima i volonterima koji su se uključili u ovu akciju, kao i Gradu Zadru koji je poklononio bakalar i članovima Ceha ugostitelja koji su ga pripremili, rekla je Lepa Filipi iz udruge Svjetlo.

Pripremljeno je 60 kilograma bakalara, a od prodaje je zarađeno 6 tisuća kuna, dodala je poslovna tajnica udruge Svjetlo.

Na Kalelargi smo zatekli i gradonačelnika Zvonimira Vrančića koji je svima zaželio Sretan Božić i Novu godinu i svoje sugrađane pozvao na dobrotu i dobronamjernost.Predblagdansko ozračje u Zadru, Zvonimir Vrančić (Foto: Ivan Katalinić / Antena Zadar)

– Drago mi je da je grad danas prepun događanja i svijeta. Također,veseli me da je prihod mnogih akcija namijenjen u humanitarne svrhe. Podjela bakalara u ovom predbožićnom vremenu je, nadam se, malo oraspoložila ljude koji su svojim prihodima imali priliku pokazati dobrotu u ovom pretjerano materijalistički orjentiranom svijetu,rekao je gradonačelnik Vrančić.

 

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...