Oštrić: “Tema mojih pjesama uvijek je bila i ostala ljubav!”

U sklopu predstavljanja zbirke pjesama Ja, stvarna autorice Emilije Mijatović održanog večeras u Gradskoj knjižnici Zadar, govorila je i pjesnikinja Suzana Oštrić. Kako je prošlog ponedjeljka predstavljanje njene knjige Nadglasana tišinom u Zadru bilo odgođeno zbog lošeg vremena, danas smo imali priliku čuti nekoliko pjesama iz njene prve zbirke poezije.

– Poeziju pišem od djetinjstva, s malim pauzama. Tema mojih pjesama uvijek je bila i ostala ljubav – bila to ljubav prema roditeljima, domovini, djeci ili moje prve ljubavi. Sada u ovim godinama pišem zrelu poeziju o jednoj putenoj ljubavi, a sve pjesme iz zbirke su nastale u posljednjih godinu i pol. U nekim pjesmama postoji čak i malo erotike, ali onako lijepo zapakirane, opisala je svoju zbirku Suzana Oštrić. Rođena je u Bjelovaru, a odrasla u Zagrebu, gdje danas i radi kao odgojiteljica djece predškolske dobi.

– Suzana piše ljubav, kratko je pojasnila njena prijateljica i pjesnikinja Emilija Mijatović, koja je napisala osvrt u njenoj prvoj zbirci pjesama.

Predstavljanje zbirke Nadglasana tišinom će se održati 18. siječnja iduće godine u Zagrebu, a autorica se nada da će već slijedeći vikend biti održano i u Zadru. Autorica nam je otkrila i da sada pravi malu pauzu s poezijom, te piše svoj prvi roman, koji bi trebao izaći u već ožujku slijedeće godine. Čitatelji u njenoj poeziji mogu uživati i na njenom blogu na adresi http://www.hologram.bloger.index.hr/default.aspx, te Facebook stranici.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...