Pošip Zorana Pantalona potvrdio šampionsku titulu

Šampionsku titulu ovogodišnjeg Nadina 2012. osvojio je Pošip Kraljevskih vinograda Zorana Pantalona, koji je nakon VinCro-a i Sabatine dodatno potvrdio svoju poziciju u samom vrhu.

Ovogodišnja se manifestacija održala uz pomoć Grada Benkovca u organizaciji Udruge vinara i vinogradara Nadina a prijavilo se 76 vina iz Zadarske i Šibensko-kninske županije, te 37 maslinovih ulja. I ova se manifestacija održala u najekološkijem mjestu u Hrvatskoj, naime, u Nadinu je od 400 hektara površina pod vinogradima njih čak 80 pod ekološki proizvedenim, dok je brojka na razini županije 115 hektara.

Napravljen je veliki napredak u ove četiri godine. Počeli smo s 11 vina i 5 maslinovih ulja da bi ove godine ta brojka bila i sedam puta veća, rekao je predsjednik Udruge vinara i vinogradara Nadin, Tomislav Glavić.

Cilj nam je potaknuti što veći broj proizvođača da svoja vina i ulja donesu na ocjenu stručnoj komisiji, dodao je Glavić.

Organizatori su pristigla vina ocjenjivali najzahtjevnijom metodom do 100 bodova u skladu s prijedlogom Međunarodne organizacije za vinogradarstvo i vinarstvo, a ocjenjivačku komisiju sačinjavali su Zvonimir Vlatković, Ante Grubišić, Marina Pavlović, Ivica Kostović, Viktor Zdilar i Ferdinand Pučjić.

Kod bijelih vina vidi se znatni pomak, mnogi su vinari dotjerali svoja vina i dali mu aromu svojstvenu njegovoj sorti. Crna su vina korektna, na dobrom su putu da i ona pokažu svoj puni potencijal, komentirao je Zvonimir Vlatković.

 

 

Natjecali se novinari – Zadarski list odnio pobjedu

U sklopu ove manifestacije organizirano je i natjecanje novinarskih redakcija, a pobjedu je uvjerljivo odnio Ante Vidović, novinar Zadarskog lista. On je prepoznao čak pet od šest sorti vina.

Uz njega su u prepoznavanju vina sudjelovali i glavni urednik Radio Benkovca, Marin Lepur, ali i Vidovićev kolega iz Zadarskog lista, Zvonko Kucelin, urednik fotografije i vrsni vinar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...