TKO KOME PIJE KRV U OSNOVNOJ ŠKOLI PETRA PRERADOVIĆA

Profesorica: “Policajac me pitao jesam li tukla ravnatelja?!”

Žeminea Čotrić
Tamni način

Zbog sukoba između ravnatelja Mile Marasovića i profesorice povijesti Magdalene Vučetić, u zadarskoj Osnovnoj školi Petra Preradovića na Poluotoku u petak ujutro intervenirala je policija. Ravnatelj Marasović je pozvao policiju nakon što je profesorica Vučetić odbila svojevoljno izići iz njegove kancelarije.

– S ravnateljem Marasovićem sam već duže vrijeme u sukobu zbog njegova nezakonitog zapošljavanja nastavnika. Danas sam, uz to, čula da me se želi riješiti jer mu “pijem krv na slamku”, pa sam se otišla k njemu u to osobno uvjeriti – kazala je jučer 62-godišnja Magdalena Vučetić, koja je Marasovića već prijavila Ministarstvu obrazovanja i prosvjetnoj inspekciji, piše Slobodna Dalmacija.

-Zaposlio je suprugu policajca iako je znao da je “otpustila” sate u drugoj školi. Jednako tako primio je i drugu nastavnicu. Svašta se tu događa već godinama, a policajac kada je došao, pitao me jesam li tukla ravnatelja. Ma gdje ću ga tući, samo sam htjela riješiti stvar jednom za svagda – kazala je ogorčena profesorica.

Nakon što je uz pratnju policije izišla iz kancelarije, ravnatelj Mile Marasović je kazao kako morao pozvati policiju jer nije imao izbora.

– Morao sam to učiniti. Imam zdravstvenih problema i moram priznati da mi ih je ta profesorica znatno pogoršala. Nakon što me počela strašno vrijeđati u više navrata, upozorio sam je da iziđe jer ću u protivnom morati pozvati policiju. Unatoč tome nije htjela izići i situacija je bila strašna – kazao je Marasović.

Odgovarajući na njezine optužbe za nezakonito zapošljavanje nastavnika, kazao je kako je cijelo vrijeme postupao samo po zakonu.

-Je li bilo nekakvih propusta, utvrdit će nadležne instancije, a ja tu nemam što reći. U pozadini priče je želja profesorice da joj zaposlim sina, no ja to nisam mogao jer moram poštovati određene instancije. Njoj to nije jasno i očito je da ću morati poduzeti određene mjere jer ne znam što drugo učiniti – kazao je Marasović.

Nakon što je u školi intervenirala policija, profesorica Vučetić se vratila u razred gdje je djeci kazala kako je bila odsutna jer je ravnatelj pozvao policiju.

– Odmah su me pitali zašto je to ravnatelj učinio i ja sam im objasnila na svoj način. Neka djeca znaju –  zaključila je prof. Vučetić, dodajući kako sada još samo čeka nalaze prosvjetne inspekcije.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar