Profesorica: “Policajac me pitao jesam li tukla ravnatelja?!”

Zbog sukoba između ravnatelja Mile Marasovića i profesorice povijesti Magdalene Vučetić, u zadarskoj Osnovnoj školi Petra Preradovića na Poluotoku u petak ujutro intervenirala je policija. Ravnatelj Marasović je pozvao policiju nakon što je profesorica Vučetić odbila svojevoljno izići iz njegove kancelarije.

– S ravnateljem Marasovićem sam već duže vrijeme u sukobu zbog njegova nezakonitog zapošljavanja nastavnika. Danas sam, uz to, čula da me se želi riješiti jer mu “pijem krv na slamku”, pa sam se otišla k njemu u to osobno uvjeriti – kazala je jučer 62-godišnja Magdalena Vučetić, koja je Marasovića već prijavila Ministarstvu obrazovanja i prosvjetnoj inspekciji, piše Slobodna Dalmacija.

-Zaposlio je suprugu policajca iako je znao da je “otpustila” sate u drugoj školi. Jednako tako primio je i drugu nastavnicu. Svašta se tu događa već godinama, a policajac kada je došao, pitao me jesam li tukla ravnatelja. Ma gdje ću ga tući, samo sam htjela riješiti stvar jednom za svagda – kazala je ogorčena profesorica.

Nakon što je uz pratnju policije izišla iz kancelarije, ravnatelj Mile Marasović je kazao kako morao pozvati policiju jer nije imao izbora.

– Morao sam to učiniti. Imam zdravstvenih problema i moram priznati da mi ih je ta profesorica znatno pogoršala. Nakon što me počela strašno vrijeđati u više navrata, upozorio sam je da iziđe jer ću u protivnom morati pozvati policiju. Unatoč tome nije htjela izići i situacija je bila strašna – kazao je Marasović.

Odgovarajući na njezine optužbe za nezakonito zapošljavanje nastavnika, kazao je kako je cijelo vrijeme postupao samo po zakonu.

-Je li bilo nekakvih propusta, utvrdit će nadležne instancije, a ja tu nemam što reći. U pozadini priče je želja profesorice da joj zaposlim sina, no ja to nisam mogao jer moram poštovati određene instancije. Njoj to nije jasno i očito je da ću morati poduzeti određene mjere jer ne znam što drugo učiniti – kazao je Marasović.

Nakon što je u školi intervenirala policija, profesorica Vučetić se vratila u razred gdje je djeci kazala kako je bila odsutna jer je ravnatelj pozvao policiju.

– Odmah su me pitali zašto je to ravnatelj učinio i ja sam im objasnila na svoj način. Neka djeca znaju –  zaključila je prof. Vučetić, dodajući kako sada još samo čeka nalaze prosvjetne inspekcije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...