Propala humanitarna akcija za Pedijatrijski odjel OB Zadar

Sinoćnji humanitarni koncert za Pedijatrijski odjel OB Zadar u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru u zadarskom klubu Arsenal kao i sve zabavne, kulturne i sl. manifestacije proteklih dana doživio je svoj fijasko. Koncert koji je bio zamišljen kao “kruna” zadnjeg dana Susreta studenata-volontera s područja RH privukao je jako mali broj naših sugrađana. Naime, osim slabog odaziva studenata i ostalih Zadrana, nije se pojavio nitko iz javnog života grada Zadra kako bi podržao ovu akciju. Na humanitarnom koncertu kao glavna zvijezda trebao je nastupiti bend Vatra, no dečki su otkazali svoj nastup zbog vremenskih nepogoda, odnosno snijega. Jednako tako svoj nastup je otkazala i klapa Kontrada zbog bolesti pjevača, no ostatak klape se ipak pojavio kako bi iz publike podržao akciju. Iako ove izmjene nisu najavljene, organizatori su se ipak potrudili dovesti zamjenske izvođače, klapu Vir te novoosnovanu klapu Študija. Uz njih je nastupila i Studentska klapa, studentski bend Voda te bend 4GAS iz Primoštena.

– Predstavnici Studentskog zbora su nas kontaktirali te ponudili sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji. S obzirom da je koncert bio namijenjen prikupljanju sredstava za Pedijatrijski odjel zadarske bolnice niti malo nismo dvojili oko našeg angažmana. Drago nam je ukoliko našim nastupom možemo dati doprinos boljem odazivu akciji. Svi izvođači su se za ovu akciju odrekli honorara kako bi na takav način dali svoj doprinos u korist akcije. Iako je slab odaziv sugrađana večeras smatram da bi Studentski zbor trebao nastaviti s ovakvim akcijama u dogledno vrijeme. Naime, čini se da su gospodarska kriza i sveopća depresija društva učinile svoje te u posljednje vrijeme svi slični projekti ne prolaze baš najbolje, čak niti oni na koje je ulaz besplatan ili simboličan, kazao je Marin Sarić, pjevač klapa Vir i Študija.

Koncert koji je započeo s više od sat vremena kašnjenja od najavljenog početka programa s vremenom je privukao nešto više ljudi. No, iako je atmosfera u ovom izuzetnom, neiskorištenom prostoru s kasnijim satima postajala i zagrijanija, nije se moglo pobjeći od činjenice kako Studentski zbor sličnim projektima, ako ih i ubuduće misli raditi,  mora pristupiti dosta ozbiljnije. Ipak, s obzirom da se radi o mladim ljudima punim entuzijazma koji su se prvi puta uhvatili rada na jednom ovako velikom projektu ne možemo im zamjeriti što je cijela večer ipak izgledala kao privatna zabava nekolicine ljudi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...