Prvi kupac Rimčevog automobila je tajnoviti Španjolac

Hrvatski inovator Mate Rimac, koji je razvio koncept električne jurilice, gostovao je u Dnevniku 3 HTV-a gdje je otkrio da njegov prvi automobil odlazi u Španjolsku.

Mate Rimac osmislio je najbrži električni auto na svijetu koji juri brže od 300 km/h, a američka televizija Bloomberg uvrstila ga je na svoju listu “Najbolje u 2012”.

Gostujući u Dnevniku 3, Rimac je rekao da je na auto-salonu u Frankfurtu predstavio svoj Concept One, cvrnu jurilicu i počeo primati prednaružbe. ‘Prvi auto ide kupcu u Španjolskoj’, rekao je Rimac, ne želeći otkrivati identitet kupca, objasnivši da se u svijetu ekskluzivnih autombila privatnost kupaca brižljivo čuva.

Godišnje planira proizvesti 15-20 automobila, a na pitanje je li ovo početak autoindustrije u Hrvatskoj, rekao je da već postoje naše tvrtke koje izrađuju auto dijelove kao što je Lipik glas.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...