Rubeša: “Hoće li tko odgovarati za nastalu štetu u centru Mocire?”

Predsjednik Akcije mladih, Ante Rubeša, u ime same akcije, uputio je medijima priopćenje vezano uz centar Mocire.

Priopćenje donosimo u cijelosti.

Željeli bi se osvrnuti na izjavu pročelnika za školstvo Grada Zadra Josu Nekića u svezi Centra Mocire u kojoj se još jednom potvrdilo svjesno zapostavljanje ovog problema od strane Grada.

Naime, želimo naglasiti kako gospodin Nekić još jednom pokušava probleme nastale pri gradnji Centra Mocire pripisati nesretnim događajima, te izbjeći odgovornost. Zanima nas kako je uopće došlo do problema otkrivenih tunela, jesu li projektanti uopće izašli na teren kad im se dogodio takav propust? Također, zanimljivo je kako se do naše reakcije problem prebacivao od Grada do Ministarstva i tako dugo vremena, te su sada iznenada stečeni uvjeti za raskid ugovora sa investitorom, te je u konačnici vlasnik gradilišta postao Grad. Tu još jednom postavljamo pitanje odgovornosti, zašto je to tako dugo trajalo, zar je trebala nastati milijunska šteta da bi se reagiralo?

Da li će itko odgovarati za nastalu štetu, odnosno da li je podignuta kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja zbog uništavanja i otuđivanja invetara Centra Mocire?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...