SDP Obrovac je multinacionalna stranka

Istovremeno dok se održavala humanitarna akcija “Vukovaru Za dar” u prostorijama zadarskog SDP-a konferenciju za novinare održala je Gradska organizacija SDP-a Obrovac. Konferencija je održana povodom predstavljanja SDP-ovih kandidata za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika za predstojeće izbore 2013. godine na ovom području. O trenutnom stanju te potencijalnim mjerama za oživljavanje grada Obrovca govorio je Marin Brajnović, predsjednik GO SDP-a Obrovac.

– Nakon teškog rada dokazivanja i stjecanja povjerenja GO SDP-a Obrovac odlučio je predložiti svoje kandidate koji su spremni preuzeti odgovornost za vođenje Obrovca. Prilikom odabira kandidata vodili smo računa da u tim ljudima imamo spoj mladosti i iskustva, znanja i stručnosti, određene moralne kvalitete te ono što nam je najbitnije da te osobe žive u Obrovcu ili na njegovom užem području. Svjesni smo u kakav se posao upuštamo, on nije nimalo lagan i jednostavan. U prilog tomu govori činjenica kako nemamo koalicijskih partnera. Najveća zapreka koaliranju je činjenica što čelnici njihovih stranaka ne žive u Obrovcu te imamo veliki problem u komunikaciji s njima. Bit će teško uspjeti bez koaliranja sa SDSS-om, no ništa nije nemoguće. Naime, u stranci imamo ljude svih nacionalnosti te smo okrenuti prema boljitku svih žitelja na našem području. Želimo da se na predstojećim izborima oni odluče za nas, odnosno za jednu multinacionalnu građansku opciju , kazao je Brajnović.

Obrovački SDP-ovci za tešku situaciju na ovom području prozivaju, kako kažu, neobičnu koaliciju HDZ-a i SDSS-a. Najodgovornijim smatraju gradonačelnika Obrovca koji prema njihovo kazivanju uopće ne živi u ovom gradu, jednako kao ni predstavnik Gradskog vijeća, što smatraju važnim za rad na boljitku i napretku grada.

– Na ove izbore izlazimo s ljudima koji žele raditi pravedno i pošteno, ma koliko to zvučalo «politički izlizano», ali smatram da su do sada pokušani svi načini rada osim pravednog i poštenog koji je jedini način za izlaz iz ove katastrofalne situacije, naglasio je Brajnović.

Kandidat za gradonačelnika mag.oec. Marko Župan trenutačno je još jedna kap u moru nezaposlenih mladih stručnjaka. Istaknuo je u svom obraćanju kako je grad Obrovac pun potencijala, no da mu trenutačna gradska vlast ne da da napreduje.

– Trenutačna vlast u Obrovcu dovela je do visoke stope nezaposlenosti na ovom području, odljeva stanovništva i sl. Mi želimo te stvari promijeniti na bolje. Naime, u Obrovcu nitko ne obraća pažnju na mlade ljude koji imaju želju i mogućnosti mijenjati stvari na bolje, a mi to želimo mijenjati. Gospodarska situacija je izuzetno loša, a naša inicijativa počiva na dovođenju domaćeg i stranog kapitala na naše područje, poticanju poduzetništva i općenito gospodarskog razvoja čime bi omogućili otvaranje novih radnih mjesta. Detaljan plan gospodarske situacije , odnosno njenog rješenja je u izradi i bit će predstavljen u siječnju 2013. godine. Smatramo da naši sugrađani našim izborom mogu puno učiniti za naš grad, zaključio je Župan.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika je tehnološko-tekstilna tehničarka Merina Čavlin koja je naglasila kako je nakon trenutne katastrofalne gospodarske situacije u Obrovcu konačno došlo vrijeme za pozitivnim i aktivnim promjenama jer je to Obrovac kao grad s velikim potencijalom zaslužio.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...